Ananászos joghurttorta
2017.02.10 | 7:57
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Torta, Ünnepek
Ananászos joghurttorta
Fincsi.hu
2017-02-10 09:11:43
Nyomtatás
Sütési idő
13 min
Tésztához
- - 3 tojás
- - 5 ek. liszt
- - 4 ek. cukor
- - fél cs. sütőpor
- - 1 ek. ecet
- 1 dl étolajJoghurtos töltelékhez
Joghurtos töltelékhez
- - 40 dkg natúr joghurt
- - 15 dkg porcukor
- - 2 csomag vaníliás cukor
- - citromlé (tetszés szerinti mennyiség)
- - 2 dl habtejszín
- - 1 kis tasak habfixáló por
- - 20 g zselatin
- - 1 doboz szeletelt ananász
Tetejére
- - szeletelt ananász
- - tortazselé
Elkészítési javaslat
- A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, a reszelt narancshéjat, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is.
- A masszát egy zsírozott-lisztezett kapcsos tortaformába öntöm, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütöm.
- A tésztát a formában hagyom hűlni.
- A joghurtot lecsepegtetem, majd egy nagy keverőtálba öntöm. Kb. 2-3 evőkanállal félreteszek belőle, a többit a kétféle cukorral és a frissen facsart citromlével alaposan kikeverem. A félretett joghurtot felmelegítem, majd leveszem a tűzről, és simára keverem benne a zselatint. Ha kihűlt, eldolgozom a joghurtos masszában. A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót is, végül apránként a joghurtos-zselatinos keverékhez keverem.
- A tortalapot a formában hagyom, és a lecsepegtetett ananásszal alaposan körberakosgatom. Erre öntöm a joghurtos krémet, és fóliával lefedve hűtőbe teszem egy-két órára. Amikor már kellően megdermedt a krém, kidíszítem a feldarabolt ananásszal. Végül elkészítem a tortazselét a tasakon található útmutató szerint, és amikor dermedni kezd, egyenletesen eloszlatom a gyümölcs tetején.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/