Ananászos joghurttorta

Ananászos joghurttorta

Ananászos joghurttorta
Nyomtatás
Sütési idő
13 min
Sütési idő
13 min
Tésztához
  1. - 3 tojás
  2. - 5 ek. liszt
  3. - 4 ek. cukor
  4. - fél cs. sütőpor
  5. - 1 ek. ecet
- 1 dl étolajJoghurtos töltelékhez
Joghurtos töltelékhez
  1. - 40 dkg natúr joghurt
  2. - 15 dkg porcukor
  3. - 2 csomag vaníliás cukor
  4. - citromlé (tetszés szerinti mennyiség)
  5. - 2 dl habtejszín
  6. - 1 kis tasak habfixáló por
  7. - 20 g zselatin
  8. - 1 doboz szeletelt ananász
Tetejére
  1. - szeletelt ananász
  2. - tortazselé
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, a reszelt narancshéjat, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is.
  2. A masszát egy zsírozott-lisztezett kapcsos tortaformába öntöm, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütöm.
  3. A tésztát a formában hagyom hűlni.
  4. A joghurtot lecsepegtetem, majd egy nagy keverőtálba öntöm. Kb. 2-3 evőkanállal félreteszek belőle, a többit a kétféle cukorral és a frissen facsart citromlével alaposan kikeverem. A félretett joghurtot felmelegítem, majd leveszem a tűzről, és simára keverem benne a zselatint. Ha kihűlt, eldolgozom a joghurtos masszában. A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót is, végül apránként a joghurtos-zselatinos keverékhez keverem.
  5. A tortalapot a formában hagyom, és a lecsepegtetett ananásszal alaposan körberakosgatom. Erre öntöm a joghurtos krémet, és fóliával lefedve hűtőbe teszem egy-két órára. Amikor már kellően megdermedt a krém, kidíszítem a feldarabolt ananásszal. Végül elkészítem a tortazselét a tasakon található útmutató szerint, és amikor dermedni kezd, egyenletesen eloszlatom a gyümölcs tetején.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/