Aszaltgyümölcsös mézes kocka
2017.02.10 | 7:39
Beküldve:Gyümölcsös süti, Karácsony, Kevertek, Összes
Aszaltgyümölcsös mézes kocka
Fincsi.hu
2017-02-10 20:53:57
A mézes tészta, - ami nagyon lágy, nem fullasztó, és másnap is pihe- puha - tetején finomabbnál finomabb aszalt gyümölcsök csücsülnek dióval vegyítve.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- - 6 ek. méz
- - 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
- - 10 dkg porcukor
- - 5 tojás (szétválasztva)
- - 1 tk. mézeskalács-fűszerkeverék
- - fél citrom reszelt héja
- - 1 cs. sütőpor
- - 40 dkg finomliszt
- - 1,5 dl tej
Továbbá
- - 20 dkg aszalt gyümölcs tetszés szerint
- pl (sárgabarack, aszalt szilva, áfonya, meggy, kandírozott gyömbér...)
- - kb. 10 dkg darabolt dió
Elkészítési javaslat
- Az aszalt gyümölcsöket megmosom, lecsepegtetem, majd apró darabokra vagdosom. A diót szintén durvára aprítom. Összeforgatom a kettőt, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (24x34 cm-es) szórom egyenletesen.
- A tésztához a vajat a mézzel és a porcukorral krémesre keverem. A tojások sárgáját egyenként hozzáadva tovább habosítom. Hozzákeverem először a fűszerkeveréket, citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet, legvégül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatom.
- A mézes masszát a tepsiben lévő diós, gyümölcsös keverékre simítom egyenletesen, hogy mindehol befedje. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 165 fok) kb. 25-30 percig sütöm. Tűpróba nem árt kivétel előtt!
- Melegen vágódeszkára (hőálló tálcára) borítom, megvárom, míg kihűl, és kockákra vágva tálalom.
Megjegyzések
- Aki szeretné, meghintheti porcukorral, de ez elhagyható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/