Aszaltgyümölcsös mézes kocka

Aszaltgyümölcsös mézes kocka

Aszaltgyümölcsös mézes kocka
A mézes tészta, - ami nagyon lágy, nem fullasztó, és másnap is pihe- puha - tetején finomabbnál finomabb aszalt gyümölcsök csücsülnek dióval vegyítve.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. - 6 ek. méz
  2. - 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  3. - 10 dkg porcukor
  4. - 5 tojás (szétválasztva)
  5. - 1 tk. mézeskalács-fűszerkeverék
  6. - fél citrom reszelt héja
  7. - 1 cs. sütőpor
  8. - 40 dkg finomliszt
  9. - 1,5 dl tej
Továbbá
  1. - 20 dkg aszalt gyümölcs tetszés szerint
  2. pl (sárgabarack, aszalt szilva, áfonya, meggy, kandírozott gyömbér...)
  3. - kb. 10 dkg darabolt dió
Elkészítési javaslat
  1. Az aszalt gyümölcsöket megmosom, lecsepegtetem, majd apró darabokra vagdosom. A diót szintén durvára aprítom. Összeforgatom a kettőt, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (24x34 cm-es) szórom egyenletesen.
  2. A tésztához a vajat a mézzel és a porcukorral krémesre keverem. A tojások sárgáját egyenként hozzáadva tovább habosítom. Hozzákeverem először a fűszerkeveréket, citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet, legvégül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatom.
  3. A mézes masszát a tepsiben lévő diós, gyümölcsös keverékre simítom egyenletesen, hogy mindehol befedje. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 165 fok) kb. 25-30 percig sütöm. Tűpróba nem árt kivétel előtt!
  4. Melegen vágódeszkára (hőálló tálcára) borítom, megvárom, míg kihűl, és kockákra vágva tálalom.
Megjegyzések
  1. Aki szeretné, meghintheti porcukorral, de ez elhagyható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/