Banános tekercs

Banános tekercs

Banános tekercs
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Krémhez
  1. 1 tojás
  2. 2 evőkanál finomliszt
  3. 2 dl tej
  4. 2 evőkanál kakaópor
  5. 100 g porcukor
  6. 200 g margarin
Tésztához
  1. 6 tojás
  2. 10 evőkanál porcukor
  3. 40 g kakaópor
  4. 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Tölteni
  1. 2 banán
Elkészítési javaslat
  1. A krémhez a tojást elkeverem a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzöm a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverem, és összekeverem a teljesen kihűlt tejes krémmel. A kakaóport is elkeverem a masszában.
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónát és a kakaót. A tojásfehérjéből kemény habot verek, és óvatosan beleforgatom az előbbi masszába.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 170 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.
  3. A tésztát megkenem a kakaós krémmel, majd a banánokat az egyik szélére teszem és a sütőpapír segítségével feltekerem. Tálcára helyezem, és minimum néhány órára hűtőbe teszem. Porcukorral meghintve kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/