Cseresznyés – túrós rétes

Cseresznyés - túrós rétes

Cseresznyés - túrós rétes
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. 2 rúd réteshez
  2. - 1 csomag réteslap (6 lapos)
  3. - 40 dkg túró
  4. - 2 ek. tejföl
  5. - cukor ízlés szerint
  6. - fél citrom reszelt héja
  7. - 25 dkg magozott cseresznye
  8. - 2-3 ek. búzadara
  9. - 0,5 dl olaj+ 2 ek, tejföl keveréke a lapok kenéséhez
Elkészítési javaslat
  1. A kimagozott cseresznye levét kinyomkodom. A túrót összekeverem a cukorral, tejföllel, citromhéjjal, darával, majd óvatosan beleforgatom a magozott, kinyomkodott cseresznyét.
  2. A hat lapos rétestésztából egy réteshez 3 lapot használok. A lapokat enyhén benedvesített konyharuhára helyezem, majd mindhármat vékonyan lekenem a tejfölös olajjal, így helyezem egymásra őket. A harmadik lapot is lekenem, majd megszórom zsemlemorzsával, és a töltelék feléből hurkát formázva óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerem a rétest. A másik 3 lappal is ugyan így járok el, majd mindkét rudat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem.
  3. Én a rétesek tetejét is lekenem a tejfölös olajjal, majd180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Megjegyzések
  1. Ha csak sima túrós rétest készítek, abba szoktam tojást is tenni, de ezt most anélkül készítettem el, és nagyon finom, laza lett a töltelék, de a darának köszönhetően mégsem folyós.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/