Cseresznyés – túrós rétes
2017.02.10 | 6:51
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Rétes, Túrós vagy rizses
Cseresznyés - túrós rétes
Fincsi.hu
2017-02-10 08:05:42
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
- 2 rúd réteshez
- - 1 csomag réteslap (6 lapos)
- - 40 dkg túró
- - 2 ek. tejföl
- - cukor ízlés szerint
- - fél citrom reszelt héja
- - 25 dkg magozott cseresznye
- - 2-3 ek. búzadara
- - 0,5 dl olaj+ 2 ek, tejföl keveréke a lapok kenéséhez
Elkészítési javaslat
- A kimagozott cseresznye levét kinyomkodom. A túrót összekeverem a cukorral, tejföllel, citromhéjjal, darával, majd óvatosan beleforgatom a magozott, kinyomkodott cseresznyét.
- A hat lapos rétestésztából egy réteshez 3 lapot használok. A lapokat enyhén benedvesített konyharuhára helyezem, majd mindhármat vékonyan lekenem a tejfölös olajjal, így helyezem egymásra őket. A harmadik lapot is lekenem, majd megszórom zsemlemorzsával, és a töltelék feléből hurkát formázva óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerem a rétest. A másik 3 lappal is ugyan így járok el, majd mindkét rudat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem.
- Én a rétesek tetejét is lekenem a tejfölös olajjal, majd180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Megjegyzések
- Ha csak sima túrós rétest készítek, abba szoktam tojást is tenni, de ezt most anélkül készítettem el, és nagyon finom, laza lett a töltelék, de a darának köszönhetően mégsem folyós.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/