Gluténmentes bögrés mákos
Gluténmentes bögrés mákos
Fincsi.hu
2017-02-10 08:40:19
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
- - 1 bögre darált mák
- - 1,5 bögre kukoricaliszt
- - 3/4 bögre nyírfacukor (vagy bármilyen más édesítőszer)
- - fél cs. sütőpor
- - fél bögre étolaj
- - fél bögre tej
- - 1 egész tojás
- - 2 nagy alma reszelve
- (A bögre mérce mindenhez ugyan az, én egy 3 dl űrtartalmú bögrét használtam)
Elkészítési javaslat
- A száraz hozzávalókat egy tálba teszem, elkeverem, majd hozzáadom az olajat, tejet, tojást, és alaposan összekeverem. Folyékony masszát kapok.
- Az almákat megmosom, meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A levét jó alaposan kinyomkodom, majd a reszeléket a tésztába forgatom.
- Enyhén kivajazott kapcsos püspökkenyér formába öntöm a tésztát, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Az utolsó 10 percben megszórom darabolt dióval, így épp hogy csak megpirul, és finom ropogós lesz. Tűpróbát nem árt tenni, mieltt kivennéd a sütőből!
Megjegyzések
- A sütemény önmagában kicsit száraz, de a reszelt almának köszönhetően laza, lédús lesz. Remekül jól illik mellé a vaníliasodó, vagy puding is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/