Gluténmentes bögrés mákos

Gluténmentes bögrés mákos

Gluténmentes bögrés mákos
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. - 1 bögre darált mák
  2. - 1,5 bögre kukoricaliszt
  3. - 3/4 bögre nyírfacukor (vagy bármilyen más édesítőszer)
  4. - fél cs. sütőpor
  5. - fél bögre étolaj
  6. - fél bögre tej
  7. - 1 egész tojás
  8. - 2 nagy alma reszelve
  9. (A bögre mérce mindenhez ugyan az, én egy 3 dl űrtartalmú bögrét használtam)
Elkészítési javaslat
  1. A száraz hozzávalókat egy tálba teszem, elkeverem, majd hozzáadom az olajat, tejet, tojást, és alaposan összekeverem. Folyékony masszát kapok.
  2. Az almákat megmosom, meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A levét jó alaposan kinyomkodom, majd a reszeléket a tésztába forgatom.
  3. Enyhén kivajazott kapcsos püspökkenyér formába öntöm a tésztát, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Az utolsó 10 percben megszórom darabolt dióval, így épp hogy csak megpirul, és finom ropogós lesz. Tűpróbát nem árt tenni, mieltt kivennéd a sütőből!
Megjegyzések
  1. A sütemény önmagában kicsit száraz, de a reszelt almának köszönhetően laza, lédús lesz. Remekül jól illik mellé a vaníliasodó, vagy puding is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/