Káposztás rétes
Káposztás rétes
Fincsi.hu
2017-02-10 08:08:31
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
A tésztához
- 1 csomag hatlapos réteslap
A töltelékhez
- 1,5kg fehér káposzta
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- csipetnyi őrölt bors
- só
Elkészítési javaslat
- A megtisztított káposztát kettévágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és nagyon finomra gyaluljuk. Besózzuk, állni hagyjuk, majd fél óra múlva kinyomkodjuk.
- A olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát őrölt feketeborssal ízesítjük, és kb. 30 percig pároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
- Három - három réteslapot egymásra fektetünk egy belisztezett abroszon, a közüket olajjal megkenjük. A megdinsztelt káposztát a tripla lapok egyik hosszanti szélére halmozzuk, és az abrosz segítségével föltekerjük. A két rétes rudat megolajozott sütőlemezre fektetjük és a tetejüket is megolajozzuk.
- A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük és a forró sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt ferdén felszeleteljük, és melegen kínáljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/