Káposztás rétes

Káposztás rétes

Káposztás rétes
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
A tésztához
  1. 1 csomag hatlapos réteslap
A töltelékhez
  1. 1,5kg fehér káposzta
  2. 3 evőkanál olaj
  3. 1 evőkanál cukor
  4. csipetnyi őrölt bors
Elkészítési javaslat
  1. A megtisztított káposztát kettévágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és nagyon finomra gyaluljuk. Besózzuk, állni hagyjuk, majd fél óra múlva kinyomkodjuk.
  2. A olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát őrölt feketeborssal ízesítjük, és kb. 30 percig pároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. Három - három réteslapot egymásra fektetünk egy belisztezett abroszon, a közüket olajjal megkenjük. A megdinsztelt káposztát a tripla lapok egyik hosszanti szélére halmozzuk, és az abrosz segítségével föltekerjük. A két rétes rudat megolajozott sütőlemezre fektetjük és a tetejüket is megolajozzuk.
  4. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük és a forró sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt ferdén felszeleteljük, és melegen kínáljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/