Karácsonyi fahéjas csokikenyér

Karácsonyi fahéjas csokikenyér

Karácsonyi fahéjas csokikenyér
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. - 25 dkg liszt
  2. - 25 dkg porcukor
  3. - 1/2 cs. sütőpor
  4. - 12 dkg sütőmargarin
  5. - 4 tojás
  6. - 2 ek. sárgabarack lekvár
  7. - 1 tk. citromhéj
  8. - 1 tk. rum
  9. - 6 dkg darált dió
  10. - 2 dl tejföl
  11. - 2 ek. kakaópor
  12. - 1 tk. őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy kevés cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját pedig a többi hozzávalóval habosra keverem. Legvégül a felvert tojáshabot is beleforgatom a masszába, és sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöm.
  2. Kb. 30-35 percig (tűpróba!) sütöm 175 fokon, aztán hagyom a formában kicsit hűlni, majd úgy negyed óra elteltével kiborítom.
  3. A mázhoz kb. 10 dkg étcsokit 2 ek. olajjal vízgőz felett kevergetve megolvasztok, és a kihűlt süteményre csurgatom. Miután a máz megszilárdult, szeletekre vágva tálalom.
Megjegyzések
  1. A megadott mennyiség két rúdhoz elegendő.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/