Karácsonyi fahéjas csokikenyér
Karácsonyi fahéjas csokikenyér
Fincsi.hu
2017-02-10 18:33:03
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- - 25 dkg liszt
- - 25 dkg porcukor
- - 1/2 cs. sütőpor
- - 12 dkg sütőmargarin
- - 4 tojás
- - 2 ek. sárgabarack lekvár
- - 1 tk. citromhéj
- - 1 tk. rum
- - 6 dkg darált dió
- - 2 dl tejföl
- - 2 ek. kakaópor
- - 1 tk. őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
- A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy kevés cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját pedig a többi hozzávalóval habosra keverem. Legvégül a felvert tojáshabot is beleforgatom a masszába, és sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöm.
- Kb. 30-35 percig (tűpróba!) sütöm 175 fokon, aztán hagyom a formában kicsit hűlni, majd úgy negyed óra elteltével kiborítom.
- A mázhoz kb. 10 dkg étcsokit 2 ek. olajjal vízgőz felett kevergetve megolvasztok, és a kihűlt süteményre csurgatom. Miután a máz megszilárdult, szeletekre vágva tálalom.
Megjegyzések
- A megadott mennyiség két rúdhoz elegendő.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/