Karácsonyi narancskrémes fatörzs

Karácsonyi narancskrémes fatörzs

Karácsonyi narancskrémes fatörzs
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Piskótához
  1. - 6 tojás
  2. - 6 ek. liszt
  3. - 6 ek. cukor
  4. - 2 ek. kakópor
  5. - csipetnyi só
Krémhez
  1. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  2. - 2 tojássárgája
  3. - 18 dkg cukor
  4. - 4 dl tej
  5. - 1 nagy narancs reszelt héja és leve
  6. - 25 dkg vaj
Mázhoz
  1. - ét tortabevonó
  2. - olaj
Elkészítési javaslat
  1. A tojáshabot pici sóval és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem. A tojássárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd apránként beleszitálom és óvatosan beleforgatom a kakaóporral elvegyített lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. Öt perc múlva a sütőt 175 fokra mérsékelve kb. 10 pecig sütöm. (Vigyázz rá, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszárad, és töredezni fog!). A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom a sütőpapírt, majd a ruha segítségével a hosszabbik oldalánál foga feltekerem, és így hagyom kihűlni.
  3. A pudingport a cukorral, tojássárgájával és egy kevés tejjel simára keverem, majd a maradék tejet hozzáadva sűrű krémmé főzöm. Belekeverem a narancslevet és héjat is, és félreteszem hűlni. Legvégül belekeverem a puha vajat, és robotgéppel csomómentesre keverem.
  4. A piskótát kitekerem, megkenem a krémmel, majd szorosan feltekerem. A csokit gőz fölött megolvasztom, és annyi olajat adok hozzá, hogy ne legyen túl híg, majd bevonom vele a roládot. Dekorcukorral díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/