Karácsonyi narancskrémes fatörzs
Karácsonyi narancskrémes fatörzs
Fincsi.hu
2017-02-10 20:32:53
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Piskótához
- - 6 tojás
- - 6 ek. liszt
- - 6 ek. cukor
- - 2 ek. kakópor
- - csipetnyi só
Krémhez
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
- - 2 tojássárgája
- - 18 dkg cukor
- - 4 dl tej
- - 1 nagy narancs reszelt héja és leve
- - 25 dkg vaj
Mázhoz
- - ét tortabevonó
- - olaj
Elkészítési javaslat
- A tojáshabot pici sóval és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem. A tojássárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd apránként beleszitálom és óvatosan beleforgatom a kakaóporral elvegyített lisztet is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. Öt perc múlva a sütőt 175 fokra mérsékelve kb. 10 pecig sütöm. (Vigyázz rá, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszárad, és töredezni fog!). A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom a sütőpapírt, majd a ruha segítségével a hosszabbik oldalánál foga feltekerem, és így hagyom kihűlni.
- A pudingport a cukorral, tojássárgájával és egy kevés tejjel simára keverem, majd a maradék tejet hozzáadva sűrű krémmé főzöm. Belekeverem a narancslevet és héjat is, és félreteszem hűlni. Legvégül belekeverem a puha vajat, és robotgéppel csomómentesre keverem.
- A piskótát kitekerem, megkenem a krémmel, majd szorosan feltekerem. A csokit gőz fölött megolvasztom, és annyi olajat adok hozzá, hogy ne legyen túl híg, majd bevonom vele a roládot. Dekorcukorral díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/