Mandulás őzgerinc

Mandulás őzgerinc

Mandulás őzgerinc
A mandulás sütemény önmagában is finom, de egy bögre forró csoki mellé majszolgatva még fantasztikusabb csemege.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. -120 g liszt
  2. - 120 g cukor
  3. - 120 g vaj
  4. - 3 egész tojás
  5. - fél cs. sütőpor
  6. - 1 citrom reszelt héja
  7. - 50 g pörkölt, apró vágott mandula
  8. - 1 tk. mandulaaroma (színtelen)
Elkészítési javaslat
  1. A vajat a cukorral habosra keverem, majd a tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítom. A sütőport a liszttel és a citromhéjjal elkeverem, és hozzáadom a vajas masszához. Beleszórom a mandulát, és elkeverem benne az aromát.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formába kanalazom. 180 fokos sütőben 20 percig sütöm, majd 160 fokra mérsékelve még további 25 percig sütöm.
  3. Miután kihűlt a tészta, porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzések
  1. A megadott mennyiség 1 rúdhoz elég.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/