Mandulás őzgerinc
Mandulás őzgerinc
Fincsi.hu
2017-02-10 18:36:20
A mandulás sütemény önmagában is finom, de egy bögre forró csoki mellé majszolgatva még fantasztikusabb csemege.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
- -120 g liszt
- - 120 g cukor
- - 120 g vaj
- - 3 egész tojás
- - fél cs. sütőpor
- - 1 citrom reszelt héja
- - 50 g pörkölt, apró vágott mandula
- - 1 tk. mandulaaroma (színtelen)
Elkészítési javaslat
- A vajat a cukorral habosra keverem, majd a tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítom. A sütőport a liszttel és a citromhéjjal elkeverem, és hozzáadom a vajas masszához. Beleszórom a mandulát, és elkeverem benne az aromát.
- A tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formába kanalazom. 180 fokos sütőben 20 percig sütöm, majd 160 fokra mérsékelve még további 25 percig sütöm.
- Miután kihűlt a tészta, porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzések
- A megadott mennyiség 1 rúdhoz elég.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/