Mézes krémes

Mézes krémes
Nyomtatás
A tésztához
  1. 45 dkg liszt
  2. 1 kávéskanál szódabikarbóna
  3. 2 ek. méz
  4. 5 dkg margarin (vagy vaj)
  5. 3 ek. tej
  6. 15 dkg cukor
  7. 1 tojás
A krémhez
  1. 5 dkg liszt
  2. 4 dl tej
  3. 20 dkg margarin
  4. 20 dkg porcukor
  5. 2 csomag vaníliás cukor
  6. ½ dl citromlé
  7. 20 dkg baracklekvár
A mázhoz
  1. 20 dkg ét tortabevonó
Elkészítési javaslat
  1. A tejet felforrósítjuk a mézzel és a margarinnal, és beledolgozzuk a cukorral elkevert tojást. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a mézes masszával. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát négy részre osztjuk, lisztezett deszkán egyenként kb. 25x35 cm-es lapokra nyújtjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 6-8 perc alatt világosra sütjük.
  3. A krémhez a margarint a citromlével és a kétféle cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, kanalanként beledolgozzuk a vajas krémet.
  4. Az első tésztalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot, ezt megkenjük a maradék krémmel, majd a harmadik lapot megkenjük a lekvárral a negyedik lapra pedig csokimáz kerül.
  5. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy teljesen megpuhuljon. Tálaláskor forró vízbe mártogatott késsel szeleteljük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/