Mézes krémes
2017.02.10 | 3:08
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Mézes krémes
Fincsi.hu
2017-02-10 16:22:18
Nyomtatás
A tésztához
- 45 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 ek. méz
- 5 dkg margarin (vagy vaj)
- 3 ek. tej
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
A krémhez
- 5 dkg liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- ½ dl citromlé
- 20 dkg baracklekvár
A mázhoz
- 20 dkg ét tortabevonó
Elkészítési javaslat
- A tejet felforrósítjuk a mézzel és a margarinnal, és beledolgozzuk a cukorral elkevert tojást. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a mézes masszával. Fél órára hűtőbe tesszük.
- A tésztát négy részre osztjuk, lisztezett deszkán egyenként kb. 25x35 cm-es lapokra nyújtjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 6-8 perc alatt világosra sütjük.
- A krémhez a margarint a citromlével és a kétféle cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, kanalanként beledolgozzuk a vajas krémet.
- Az első tésztalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot, ezt megkenjük a maradék krémmel, majd a harmadik lapot megkenjük a lekvárral a negyedik lapra pedig csokimáz kerül.
- A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy teljesen megpuhuljon. Tálaláskor forró vízbe mártogatott késsel szeleteljük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/