Orosz almatorta

Orosz almatorta

Orosz almatorta
Valami igazán egyszerűre, mégis finomra vágysz? Akkor ebben a receptben nem fogsz csalódni. Az orosz almatorta egy fantasztikusan puha, szaftos finomság, ráadásul az előkészítése csupán perceket vesz igénybe, a sütés picit többet, de minden perc várakozás megéri. Olyan könnyen elkészíthető, hogy kezdők is bátran próbálkozhatnak vele!
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához
  2. - 3 egész tojás
  3. - 1 bögre (2,5 dl-es) rizsliszt (sima is jó)
  4. - 1 bögre kristálycukor
  5. - csipetnyi só
  6. - 6 közepes méretű alma (inkább savanykás és keményebb fajta)
  7. Forma kenéshez
  8. vaj
Elkészítési javaslat
  1. Előkészítem a sütőformát: az alját méretre vágott sütőpapírral bélelem, megkenem vajjal. A kapcsos tortaforma karimáját vajazom, lisztezem.
  2. Az almákat megmosom, meghámozom, és kisebb kockákra darabolom, majd egyenletesen eloszlatom a forma aljában.
  3. A tojásokat a cukorral gépi habverővel fehéredésig habosra verem, majd kézi habverővel beleforgatom a sóval elkevert lisztet, csomómentesre keverem.
  4. A masszát rácsorgatom az almára, kicsit megrázogatom a formát, hogy bejusson az almák közé is, és teljesen befedje az almadarabokat.
  5. 180 fokos sütőben (légkeverésen, középső rácsálláson) kb. 40-45 percig sütöm. Szigorúan tűpróba!! Egy idő után nyugodtan le lehet fedni alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg túlságosan.
  6. Hidegen, teljesen kihűlt állapotban sokkal szebben és könnyebben szeletelhető, érdemes megvárni. Fahéjas porcukorral, vanília pudinggal is tálalható, de önmagában is megállja a helyét.
Megjegyzések
  1. A torta teteje kissé ropogós lesz, vágásnál előfordul, hogy töredezni fog, ez nem baj, nem rontottál el semmit. A torta belseje isteni puha, könnyed.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/