Orosz almatorta
2017.02.10 | 4:46
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Torta
Orosz almatorta
Fincsi.hu
2017-02-10 18:01:08
Valami igazán egyszerűre, mégis finomra vágysz? Akkor ebben a receptben nem fogsz csalódni. Az orosz almatorta egy fantasztikusan puha, szaftos finomság, ráadásul az előkészítése csupán perceket vesz igénybe, a sütés picit többet, de minden perc várakozás megéri. Olyan könnyen elkészíthető, hogy kezdők is bátran próbálkozhatnak vele!
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
- 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához
- - 3 egész tojás
- - 1 bögre (2,5 dl-es) rizsliszt (sima is jó)
- - 1 bögre kristálycukor
- - csipetnyi só
- - 6 közepes méretű alma (inkább savanykás és keményebb fajta)
- Forma kenéshez
- vaj
Elkészítési javaslat
- Előkészítem a sütőformát: az alját méretre vágott sütőpapírral bélelem, megkenem vajjal. A kapcsos tortaforma karimáját vajazom, lisztezem.
- Az almákat megmosom, meghámozom, és kisebb kockákra darabolom, majd egyenletesen eloszlatom a forma aljában.
- A tojásokat a cukorral gépi habverővel fehéredésig habosra verem, majd kézi habverővel beleforgatom a sóval elkevert lisztet, csomómentesre keverem.
- A masszát rácsorgatom az almára, kicsit megrázogatom a formát, hogy bejusson az almák közé is, és teljesen befedje az almadarabokat.
- 180 fokos sütőben (légkeverésen, középső rácsálláson) kb. 40-45 percig sütöm. Szigorúan tűpróba!! Egy idő után nyugodtan le lehet fedni alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg túlságosan.
- Hidegen, teljesen kihűlt állapotban sokkal szebben és könnyebben szeletelhető, érdemes megvárni. Fahéjas porcukorral, vanília pudinggal is tálalható, de önmagában is megállja a helyét.
Megjegyzések
- A torta teteje kissé ropogós lesz, vágásnál előfordul, hogy töredezni fog, ez nem baj, nem rontottál el semmit. A torta belseje isteni puha, könnyed.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/