Rumos diós kocka
Rumos diós kocka
Fincsi.hu
2017-02-10 20:20:07
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- - 25 dkg liszt
- - 1 cs. sütőpor
- - 10 dkg darált dió
- - 10 dkg darált mandula
- - 2 ek. rum (vagy 1 üvegcse rumaroma)
- - 18 dkg cukor
- - 1 dl olaj
- - 1 dl tejszín
- - 4 egész tojás
Tetejére
- - 10 dkg tortabevonó
- - marcipánmassza
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit a felsoroltak szerint egy nagy tálba teszek, majd addig keverem (kézi habverővel vagy fakanállal), amíg egynemű masszát kapok.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x25-ös) öntöm, és 150 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd egy nagy deszkára borítom, és bevonom a felolvasztott tortabevonóval.
- A marcipánmasszát porcukorral meghintett deszkán kinyújtom, és különböző szaggató formákkal kiszaggatom a díszeket.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/