Rumos diós kocka

Rumos diós kocka

Rumos diós kocka
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 25 dkg liszt
  2. - 1 cs. sütőpor
  3. - 10 dkg darált dió
  4. - 10 dkg darált mandula
  5. - 2 ek. rum (vagy 1 üvegcse rumaroma)
  6. - 18 dkg cukor
  7. - 1 dl olaj
  8. - 1 dl tejszín
  9. - 4 egész tojás
Tetejére
  1. - 10 dkg tortabevonó
  2. - marcipánmassza
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit a felsoroltak szerint egy nagy tálba teszek, majd addig keverem (kézi habverővel vagy fakanállal), amíg egynemű masszát kapok.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x25-ös) öntöm, és 150 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd egy nagy deszkára borítom, és bevonom a felolvasztott tortabevonóval.
  3. A marcipánmasszát porcukorral meghintett deszkán kinyújtom, és különböző szaggató formákkal kiszaggatom a díszeket.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/