Karácsonyi fűszeres szelet mascarpone krémmel

Karácsonyi fűszeres szelet mascarpone krémmel

Karácsonyi fűszeres szelet mascarpone krémmel
Kellemes karácsonyi ízvilággal kecsegtet ez a roppant egyszerű, finom, puha, krémes fűszeres szelet. Nem csak karácsonykor érdemes azonban nekiveselkedni, a hűvös, őszi hétvégéken is remek választás az ínycsiklandóan illatozó sütemény.
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Tésztához
  1. - 22,5 dkg liszt
  2. - 1 tk. sütőpor
  3. - 2 tk szódabikarbóna
  4. - 1 mk. só
  5. - 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  6. - 1,2 dl tej
  7. - 12,5 dkg méz
  8. - 2 tojás
  9. - 1,2 dl olaj
  10. - 12,5 dkg cukor
Krémhez
  1. - 5 dl tej
  2. - 5 dkg búzadara
  3. - 8 dkg cukor
  4. - csipetnyi só
  5. - 10 dkg vaj
  6. - 25 dkg mascarpone
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához egy keverőtálba szórom az első öt hozzávalót, elkeverem. Egy kisebb lábasban felmelegítem a tejet, hozzáadom a mézet, és addig kevergetem, míg feloldódik, majd félreteszem hűlni.
  2. A lisztes keverékhez hozzáadom a tojásokat, a langyosra hűlt mézes tejet, az olajat és a cukrot. Elektromos habverővel simára keverem.
  3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm, majd 180 fokon kb. 45 - 50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. A tepsiben hagyom hűlni, közben elkészítem a krémet.
  4. A töltelékhez a tejet felforralom, majd hozzáadom a búzadarát, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzöm. Ekkor hozzáadom a cukrot, sót, majd amikor kissé kihűlt, elkeverem benne a vajat és a mascarponét.
  5. A tortát sütőpapírral együtt kiemelem a tepsiből, deszkára borítom, vízszintesen elfelezem. Az alsó lapot megkenem a krém felével, ráhelyezem a felső lapot, és azt is bevonom a krémmel, és ha marad, az oldalát is körbekenem.
Megjegyzések
  1. Tálalásig érdemes várni egy napot, ezalatt teljesen megpuhul a tészta, jól összeérnek az ízek.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/