Mandulahabos – almás süti
2017.02.12 | 8:28
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes
Mandulahabos - almás süti
Fincsi.hu
2017-02-11 14:26:29
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 tojás
- 1 evőkanál rum
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
- 2 dl tejföl
Szórni
- zsemlemorzsa
Töltelékhez
- 1 kg pucolt, szeletelt alma
- ½ dl rum
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg darált mandula
- 1 evőkanál liszt
Elkészítési javaslat
- A lisztből, a margarinból, a tojások sárgájából, egy kanál rumból a cukorral, a sóval és annyi tejföllel amennyit felvesz, (kb. 2 dl) puha tésztát gyúrunk. Egy óra hosszat hűtőben pihentetjük.
- Ezután nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát hintünk rá, majd az almaszeleteket a tésztára rakjuk. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
- A fehérjékből kemény habot verünk, a lisztet a darált mandulához keverjük, és a habbal felváltva a cukros masszába forgatjuk. Az almára öntjük és elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben, kb. 190 fokon fél óráig sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/