Mandulahabos – almás süti

Mandulahabos - almás süti

Mandulahabos - almás süti
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 25 dkg liszt
  2. 15 dkg margarin
  3. 3 tojás
  4. 1 evőkanál rum
  5. 2 evőkanál porcukor
  6. csipet só
  7. 2 dl tejföl
Szórni
  1. zsemlemorzsa
Töltelékhez
  1. 1 kg pucolt, szeletelt alma
  2. ½ dl rum
  3. 10 dkg porcukor
  4. 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
  1. 4 tojás
  2. 12 dkg cukor
  3. 12 dkg darált mandula
  4. 1 evőkanál liszt
Elkészítési javaslat
  1. A lisztből, a margarinból, a tojások sárgájából, egy kanál rumból a cukorral, a sóval és annyi tejföllel amennyit felvesz, (kb. 2 dl) puha tésztát gyúrunk. Egy óra hosszat hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát hintünk rá, majd az almaszeleteket a tésztára rakjuk. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjékből kemény habot verünk, a lisztet a darált mandulához keverjük, és a habbal felváltva a cukros masszába forgatjuk. Az almára öntjük és elsimítjuk.
  4. Előmelegített sütőben, kb. 190 fokon fél óráig sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/