Meggyes egyensúlyszelet
2017.02.12 | 8:04
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Piskóta
Meggyes egyensúlyszelet
Fincsi.hu
2017-02-11 11:32:10
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Tésztához
- 20+5 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 5 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál rum
Töltelékhez
- 1 kg meggy
- vagy 1 üveg meggybefőtt
Szórni
- porcukor
Elkészítési javaslat
- A meggyet megtisztítjuk, és kimagozzuk.
- A 20 dkg porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként a tojások sárgájával és a reszelt citromhéjjal.
- A tojások fehérjét a sóval, és az apránként hozzáadott maradék porcukorral kemény habbá verjük.
- A felvert habot a liszttel felváltva a cukros masszához adjuk, végül hozzákeverjük a rumot is.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és sűrűn telerakjuk meggyel, amelyeket egy kicsit bele is nyomkodunk.
- Előmelegített sütőben, kb. 180°C-on 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/