Meggyes egyensúlyszelet

Meggyes egyensúlyszelet

Meggyes egyensúlyszelet
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Tésztához
  1. 20+5 dkg porcukor
  2. 2 csomag vaníliás cukor
  3. 25 dkg margarin
  4. 5 tojás
  5. 1 citrom reszelt héja
  6. 25 dkg liszt
  7. 1 csipet só
  8. 2 evőkanál rum
Töltelékhez
  1. 1 kg meggy
  2. vagy 1 üveg meggybefőtt
Szórni
  1. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A meggyet megtisztítjuk, és kimagozzuk.
  2. A 20 dkg porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként a tojások sárgájával és a reszelt citromhéjjal.
  3. A tojások fehérjét a sóval, és az apránként hozzáadott maradék porcukorral kemény habbá verjük.
  4. A felvert habot a liszttel felváltva a cukros masszához adjuk, végül hozzákeverjük a rumot is.
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és sűrűn telerakjuk meggyel, amelyeket egy kicsit bele is nyomkodunk.
  6. Előmelegített sütőben, kb. 180°C-on 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/