Rácsos almás pite
2017.02.12 | 7:46
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes
Rácsos almás pite
Fincsi.hu
2017-02-11 10:39:09
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
Töltelékhez
- 2 kg alma
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 12 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- 1 kiskanál őrölt fahéj
Kenni
- 20 dkg baracklekvár
- 1 tojássárgája
Elkészítési javaslat
- A lisztbe vegyítjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal.
- Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a sót, majd sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
- Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.
- A tésztát lisztezett deszkán másfél tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kivágjuk belőle a tepsi nagyságú darabot, és a tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvárral és rárakjuk az almás tölteléket.
- A maradék tésztából csíkokat sodrunk és a töltelék tetejét berácsozzuk, majd a rácsokat tojássárgájával megkenjük.
- Előmelegített sütőben, 200°C-on kb. fél óráig sütjük. Kihűlés után szeletekre vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/