Rácsos almás pite

Rácsos almás pite

Rácsos almás pite
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 50 dkg liszt
  2. 20 dkg vaj
  3. 5 dkg cukor
  4. 2,5 dl tej
  5. 1 csomag sütőpor
  6. csipetnyi só
Töltelékhez
  1. 2 kg alma
  2. 1 citrom leve és reszelt héja
  3. 12 dkg cukor
  4. 10 dkg darált dió
  5. 10 dkg mazsola
  6. 1 kiskanál őrölt fahéj
Kenni
  1. 20 dkg baracklekvár
  2. 1 tojássárgája
Elkészítési javaslat
  1. A lisztbe vegyítjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a sót, majd sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.
  4. A tésztát lisztezett deszkán másfél tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kivágjuk belőle a tepsi nagyságú darabot, és a tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvárral és rárakjuk az almás tölteléket.
  5. A maradék tésztából csíkokat sodrunk és a töltelék tetejét berácsozzuk, majd a rácsokat tojássárgájával megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben, 200°C-on kb. fél óráig sütjük. Kihűlés után szeletekre vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/