Szilvás krémes

Szilvás krémes

Szilvás krémes
Nyomtatás
Tésztához
  1. 70 dkg liszt
  2. 25 dkg margarin
  3. 20 dkg porcukor
  4. 2 ek. őrölt fahéj
  5. 1 kk. szódabikarbóna
  6. 1 tojás
  7. 1 pohár tejföl
  8. kevés tej
Krémekhez
  1. Lásd az elkészítésnél.
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy nagy tepsi hátulján egymás után négy lapot sütünk (3-4 fokozaton).
  2. Alsó krém: 80 dkg szilva, 8 dl víz, 20 dkg cukor, 1 kk. fahéj, 2 csomag vaníliás pudingpor. A szilvát apró kockákra daraboljuk, a vízzel, a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, a levével kikeverjük a pudingot, majd a szilvadarabokat is hozzáadjuk, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután a krémet két lap közé töltjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Középső krém: 1csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor. A pudingot megfőzzük a tejben, és félretesszük hűlni. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd miután kihűlt a puding, összedolgozzuk a krémeket, és a teljesen kihűlt szilvás lapok fölé rétegezzük, majd egy újabb lappal befedjük.
  4. Felső krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg aszalt szilva. Az alapanyagokból a középső krémhez hasonlóan összeállítjuk a krémet, de mielőtt a cukorral kikevert vajhoz adnánk a pudingot, a vajas krémhez keverjük az apróra vágott aszalt szilvát, és robotgéppel jól összedolgozzuk. Újabb réteget teszünk a süteményre, és ismét lefedjük egy lappal.
  5. A sütemény tetejét csokoládémázzal díszítjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/