Szilvás krémes
2017.02.12 | 8:08
Beküldve:Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Összes
Szilvás krémes
Fincsi.hu
2017-02-11 11:40:36
Nyomtatás
Tésztához
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek. őrölt fahéj
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 pohár tejföl
- kevés tej
Krémekhez
- Lásd az elkészítésnél.
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy nagy tepsi hátulján egymás után négy lapot sütünk (3-4 fokozaton).
- Alsó krém: 80 dkg szilva, 8 dl víz, 20 dkg cukor, 1 kk. fahéj, 2 csomag vaníliás pudingpor. A szilvát apró kockákra daraboljuk, a vízzel, a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, a levével kikeverjük a pudingot, majd a szilvadarabokat is hozzáadjuk, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután a krémet két lap közé töltjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Középső krém: 1csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor. A pudingot megfőzzük a tejben, és félretesszük hűlni. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd miután kihűlt a puding, összedolgozzuk a krémeket, és a teljesen kihűlt szilvás lapok fölé rétegezzük, majd egy újabb lappal befedjük.
- Felső krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg aszalt szilva. Az alapanyagokból a középső krémhez hasonlóan összeállítjuk a krémet, de mielőtt a cukorral kikevert vajhoz adnánk a pudingot, a vajas krémhez keverjük az apróra vágott aszalt szilvát, és robotgéppel jól összedolgozzuk. Újabb réteget teszünk a süteményre, és ismét lefedjük egy lappal.
- A sütemény tetejét csokoládémázzal díszítjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/