XXL-es cseresznyés lepény

XXL-es cseresznyés lepény

XXL-es cseresznyés lepény
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Tésztához
  1. 5 tojás
  2. 50 dkg cukor
  3. 2 dl olaj
  4. 2 dl langyos víz
  5. 50 dkg liszt
  6. 1,5 zacskó sütőpor
Töltelékhez
  1. 1,5 kg cseresznye (meggy)
Elkészítési javaslat
  1. A gyümölcsöt megmossuk és kimagozzuk. A tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük. Amikor sűrűsödik a massza, az olajat és a vizet felváltva, apránként hozzáadjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a sütőporral elkevert lisztel váltogatva óvatosan a cukros sárgájához dolgozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt nagy, peremes tepsibe simítjuk a tésztát, megszórjuk a cseresznyével, és a gyümölcsöt egy kicsit belenyomkodjuk.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángnál kb. 45-50 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/