Almás puffancsok
2017.02.13 | 8:21
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Palacsinta
Almás puffancsok
Fincsi.hu
2017-02-11 15:35:52
Az almás pufik ideje nálam akkor jön el, ha túl sok az evéshez már fonnyadt, nem friss alma, ugyanis ezek hasznosítására remekül megfelel. És nem utolsó sorban igazi ínyencség a végeredmény.
Nyomtatás
Hozzávalók
- - kb. 4-5 db közepes alma
- - vaj
- - kb 2,5 dl tej
- - kb. 200 g liszt
- - fél citrom reszelt héja
- - 2 tojás (szétválasztva)
- - 1 cs. vaníliás cukor
Szórni
- - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
- A hozzávalókat körülbelüli mennyiségben adtam meg, mert tetszőlegesen változtatható, attól függ, mennyi almából készíted.
- Az elkészítés menete a következő: az almákat meghámozom, és apró kockákra vágom, majd a felforrósított vajon állandóan kevergetve átpirítom.
- A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A hideg tejbe annyi lisztet keverek, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom. Végül belekeverem az almakockákat is.
- Forró olajba kanalazom, fordításnál kissé meglapogatom a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatokat kapjak. Oldalanként néhány percig sütöm.
- Fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/