Almás puffancsok

Almás puffancsok

Almás puffancsok

Almás puffancsok
Az almás pufik ideje nálam akkor jön el, ha túl sok az evéshez már fonnyadt, nem friss alma, ugyanis ezek hasznosítására remekül megfelel. És nem utolsó sorban igazi ínyencség a végeredmény.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - kb. 4-5 db közepes alma
  2. - vaj
  3. - kb 2,5 dl tej
  4. - kb. 200 g liszt
  5. - fél citrom reszelt héja
  6. - 2 tojás (szétválasztva)
  7. - 1 cs. vaníliás cukor
Szórni
  1. - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A hozzávalókat körülbelüli mennyiségben adtam meg, mert tetszőlegesen változtatható, attól függ, mennyi almából készíted.
  2. Az elkészítés menete a következő: az almákat meghámozom, és apró kockákra vágom, majd a felforrósított vajon állandóan kevergetve átpirítom.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A hideg tejbe annyi lisztet keverek, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom. Végül belekeverem az almakockákat is.
  4. Forró olajba kanalazom, fordításnál kissé meglapogatom a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatokat kapjak. Oldalanként néhány percig sütöm.
  5. Fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/