Almás-rebarbarás linzer

Almás-rebarbarás linzer

Almás-rebarbarás linzer
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. 30 dkg liszt
  2. 10 dkg cukor
  3. 15 dkg margarin
  4. fél cs. sütőpor
  5. 1 cs. vaníliás cukor
  6. 1 evőkanál tejföl
  7. 1 egész tojás
Töltelékhez
  1. 3 közepes méretű alma
  2. 3-4 szár rebarbara
  3. 4 ek. cukor
  4. 1 tk. őrölt fahéj
  5. 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítési javaslat
  1. Az almát és a rebarbarát megmosom, meghámozom, majd apró darabokra vágom. Egy lábosban a cukorral és a fahéjjal puhára párolom a gyümölcsöket.
  2. A pudingport és a cukrot annyi vízzel kikeverem, hogy csomómentes és folyékony legyen, és a forró gyümölcspéphez öntöm, majd kevergetés mellett összeforralom.
  3. A tésztához a margarint elmorzsolom a liszttel, és a többi száraz összetevővel. A közepébe mélyedést készítek, beleütöm a tojást és hozzáadom a tejfölt. Alaposan összegyúrom, és folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe teszem pihentetni.
  4. A tésztát 2/3-1/3 arányban szétszedem, és a nagyobbikat akkora lappá nyújtom, hogy egy nagy tortaformát kibélelhessek vele. (Én gyümölcstorta formát használtam). Villával megszurkálom és megszórom zsemlemorzsával, majd ráegyengetem a félig kihűlt pudingos, almás masszát.
  5. A maradék tésztából csíkokat vágok, összesodrom, és berácsozom velük a torta tetejét. 170 fokra (légkeverésen 160 fok) előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/