Banánkenyér
2017.02.13 | 7:22
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Banánkenyér
Fincsi.hu
2017-02-11 14:28:36
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Hozzávalók
- 280 g finomliszt
- 100 g vaj (plusz egy kevés a kenéshez)
- 220 g kristálycukor
- 2 tojás
- 4 érett, pépesített banán
- 6 dl natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál só
- apró darabokra tördelt étcsoki
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 180 fokra. A lisztet, a sütőport és a sót egy nagy keverőtálba öntöm.
- Egy másik edényben a vajat simára keverem a cukorral. Hozzáadom a tojásokat, a pépesített banánt, a vaníliás cukrot és a joghurtot, és robotgéppel tovább keverem, majd óvatosan beledolgozom a lisztes keverékbe.
- Kivajazok egy 20 cm x 12,5 cm-es kenyérsütő formát, és beletöltöm, majd elegyengetem benne a masszát. Kb. 50-60 perc alatt készre sütöm, de mielőtt kivenném tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje.
- Miután kivettem, a sütőformában hagyom hűlni, majd egy deszkára borítom, és megvárom, hogy teljesen kihűljön.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/