Banánkenyér

Banánkenyér

Banánkenyér
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Sütési idő
50 min
Hozzávalók
  1. 280 g finomliszt
  2. 100 g vaj (plusz egy kevés a kenéshez)
  3. 220 g kristálycukor
  4. 2 tojás
  5. 4 érett, pépesített banán
  6. 6 dl natúr joghurt
  7. 1 csomag vaníliás cukor
  8. 1 teáskanál szódabikarbóna
  9. fél teáskanál só
  10. apró darabokra tördelt étcsoki
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A lisztet, a sütőport és a sót egy nagy keverőtálba öntöm.
  2. Egy másik edényben a vajat simára keverem a cukorral. Hozzáadom a tojásokat, a pépesített banánt, a vaníliás cukrot és a joghurtot, és robotgéppel tovább keverem, majd óvatosan beledolgozom a lisztes keverékbe.
  3. Kivajazok egy 20 cm x 12,5 cm-es kenyérsütő formát, és beletöltöm, majd elegyengetem benne a masszát. Kb. 50-60 perc alatt készre sütöm, de mielőtt kivenném tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje.
  4. Miután kivettem, a sütőformában hagyom hűlni, majd egy deszkára borítom, és megvárom, hogy teljesen kihűljön.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/