Boccaccio szelet

Boccaccio szelet

Boccaccio szelet

Boccaccio szelet
Ha szereted a kávés, diós netán ostyás sütiket, akkor feltétlenül ki kell próbálnod ezt az érdekes névre hallgató sütit is. Vékony ostyalapon egy nagyon könnyed, pihe-puha diós tészta, amit az enyhén kávés vajas krém tesz igazán élvezetessé. Nem bonyolult, és roppant finom!
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
A tésztához
  1. - 6 tojás (szétválasztva)
  2. - 200 g kristálycukor
  3. - 200 g darált dió
  4. - 2 evőkanál zsemlemorzsa
  5. - fél cs. sütőpor
  6. - nápolyilap (ostyalap)
Krémhez
  1. - 250 g vaj
  2. - 150 g porcukor
  3. - 1 cs. vaníliás cukor
  4. - 1 cs. főzős vanília puding
  5. - 5 dl tej
  6. - fél dl erős kávé
  7. - 1mk. rum (rumaroma)
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verem 100 g cukorral. A sárgáját a maradék cukorral habosra keverem, majd a kettőt óvatosan összeforgatom. Beleszórom a diót, a sütőport és a zsemlemorzsát, és laza mozdulatokkal összedolgozom. Egy gáztepsit kibélelek ostyalappal, ráöntöm a masszát, majd előmelegített sütőben lassú tűzön kb. 20 perc alatt megsütöm.
  2. A krémhez a pudingot a tasakon található leírás alapján elkészítem, és kihűtöm. A margarint habosra keverem a kétféle cukorral, végül hozzáadom a kávét és a rumot is, és a kétféle krémet összekeverem, majd a kihűlt tésztára kenem. A tetejét durvára vágott pörkölt dióval díszítem.
  3. Keskeny szeletekre vágva tálalom.
Megjegyzések
  1. Sokkal könnyebben szeletelhető, ha legalább néhány órán át állni hagyjuk a süteményt, így az ostyalap kellőképp megpuhul.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/