Diós süti fahéjas szilvával
2017.02.13 | 12:25
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Diós süti fahéjas szilvával
Fincsi.hu
2017-02-13 13:39:33
Könnyed diós tésztában fincsi fahéjas, cukros szilvaszeletek bújnak meg. Szinte lehetetlen megálljt parancsolni egy-két szelet után...
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
- - 25 dkg porcukor
- - 25 dkg margarin
- - 25 dkg liszt
- - 3/4 csomag sütőpor
- - 5 egész tojás
- - 6 ek. darált dió
Tetejére
- - kb. 10 -15 db közepes szilva
- - porcukor és fahéj ízlés szerint
Elkészítési javaslat
- A szilvákat megmosom, negyed szeletekre vágom, megszórom porcukorral és fahéjjal, majd félreteszem.
- A porcukrot alaposan kikeverem a margarinnal, egyenként hozzáadom a tojásokat, a sütöporral elkevert lisztet, végül a darált diót. Sütőpapírral bélelt közepes méretű (nálam 30x22 cm-es) tepsibe öntöm a masszát (ha ennél kisebb méretű tepsiben sütöd, számolj vele, hogy vastagabb lesz a tészta, így esetleg mehet bele több szilva, hogy ne legyen túl száraz).
- A tetejébe - lehetőleg minél sűrűbben - enyhén belenyomkodom a cukros, fahéjas szilvaszeleteket. Légkeverésen 170 fokon 35 - 40 percig sütöm. Kivétel előtt tűpróba!
Megjegyzések
- A szeleteléssel várjunk addig, míg langyosra hűl, úgy sokkal könnyebb lesz. A tetejére pedig bátran szórhatunk még egy kis extra fahéjas porcukrot.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/