Epres rebarbarás morzsasüti

Epres rebarbarás morzsasüti

Epres rebarbarás morzsasüti
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Morzsatésztához
  1. 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  2. 10 dkg vaj
  3. 5 dkg cukor
  4. pici só
Továbbá
  1. 4 rebarbara szár
  2. 12 db nagyobb eper
  3. 10 dkg cukor
  4. csipetnyi fahéj
Elkészítési javaslat
  1. Az epret és a rebarbaraszárakat alaposan megmosom, megszárítom, a rebarbaraszárak külső héját egy kis éles késsel lehúzom, majd feldarabolom. A kétféle gyümölcsöt cukorral egy teflonserpenyőben kis lángon kb. 5-8 perc alatt megpuhítom.
  2. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozom, nem kell vele sokat bajlódni, mert önmagában is morzsalékos lesz.
  3. A megpuhult gyümölcsöt kis szuflé formákba kanalazom, majd rászórom a morzsát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.20- 25 perc alatt ropogósra sütöm. Vaníliafagyival vagy vaníliasodóval tálalva még ínycsiklandóbb!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/