Erdei gyümölcsös túrós szelet

Erdei gyümölcsös túrós szelet

Erdei gyümölcsös túrós szelet

Erdei gyümölcsös túrós szelet
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 12 dkg finomliszt
  2. - 12 dkg porcukor
  3. - 4 egész tojás
  4. - csipetnyi só
  5. - 1 csomag vaníliás cukor
  6. - 1 tk. sütőpor
  7. - 5 dkg olvasztott vaj
Krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 25 dkg krémes állagú tehéntúró
  3. - 12 dkg cukor
  4. - 2 dl tejszín (habbá verve)
Tetejére
  1. - 1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs (35 dkg)
  2. - 1 csomag tortazselé
  3. - kb. 2, 5 dl meggybefőtt lé
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojást a kétféle cukorral kézi habverővel alaposan kikeverem. A sütőporral és a sóval elkevert lisztet a masszához szitálom, közben belecsurgatom a megolvasztott vajat is, és alaposan összekeverem.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és 160 fokra előmelegített (légkeverésen) sütőben kb. 20-25 percig sütöm.
  3. A túrókrémhez robotgéppel összekeverem a túrót, a mascarponét, és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a túrós krémbe, és az egészet a kihűlt tészta tetejére simítom.
  4. A túrós rétegen elegyengetem a kiolvasztott és lecsepegtetett gyümölcsöket, és elkészítem a zselatint a tasakon található leírás szerint.
Megjegyzések
  1. A tortazselé sokkal ízletesebb, ha víz helyett meggybefőtt levében oldjuk fel a zselét.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/