Fahéjas szilvás papucs
2017.02.13 | 8:17
Beküldve:Aprósütemény, Gyümölcsös süti, Omlós tészta, Összes
Fahéjas szilvás papucs
Fincsi.hu
2017-02-11 15:38:01
Nyomtatás
Hozzávalók
- Tésztához: (12 db)
- - 27 dkg liszt (vagy tönkölybúza fehérliszt)
- - 1 tk. ecet
- - 8 ek. hideg víz
- - csipetnyi só
- - 12 dkg vaj (+ kevés a kenéshez)
- - 2 ek. porcukor
Töltelékhez
- - kb. 10-15 szem szilva
- - 3 ek. kristálycukor
- - 1,5 tk. őrölt fahéj
- -1 tk. őrölt szegfűszeg
Elkészítési javaslat
- A szilvát megmosom, félbevágom. A cukrot lábasba teszem, megolvasztom (picit karamellizálom), majd ráöntöm a felezett szilvát, és megszórom a fűszerekkel. Néhány percig együtt kevergetem, hagyom, hogy a szilva kissé megpuhuljon (de ne főljön szét), majd félreteszem hűlni.
- A tésztához a hozzávalókat homogén tésztává gyúrom, majd azonnal kinyújtom. Megkenem olvasztott vajjal, összehajtogatom, ismét kinyújtom. Ezt kétszer ismétlem meg, végül a tésztát legalább 1 órára hűtőbe teszem.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és 12 db. négyzetet vágok. Közepükre kb. 2-3 db. szilvát helyezek. A tészta egyik sarkát középre, a szilvára hajtom, vékonyan megkenem fölvert tojással, és ráhajtom a szemben levő sarkot. Kicsit rányomkodom. A papucsokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokos sütőben (alsó felső álláson) aranybarnára sütöm.
- Porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/