Fahéjas szilvás papucs

Fahéjas szilvás papucs

Fahéjas szilvás papucs

Fahéjas szilvás papucs
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Tésztához: (12 db)
  2. - 27 dkg liszt (vagy tönkölybúza fehérliszt)
  3. - 1 tk. ecet
  4. - 8 ek. hideg víz
  5. - csipetnyi só
  6. - 12 dkg vaj (+ kevés a kenéshez)
  7. - 2 ek. porcukor
Töltelékhez
  1. - kb. 10-15 szem szilva
  2. - 3 ek. kristálycukor
  3. - 1,5 tk. őrölt fahéj
  4. -1 tk. őrölt szegfűszeg
Elkészítési javaslat
  1. A szilvát megmosom, félbevágom. A cukrot lábasba teszem, megolvasztom (picit karamellizálom), majd ráöntöm a felezett szilvát, és megszórom a fűszerekkel. Néhány percig együtt kevergetem, hagyom, hogy a szilva kissé megpuhuljon (de ne főljön szét), majd félreteszem hűlni.
  2. A tésztához a hozzávalókat homogén tésztává gyúrom, majd azonnal kinyújtom. Megkenem olvasztott vajjal, összehajtogatom, ismét kinyújtom. Ezt kétszer ismétlem meg, végül a tésztát legalább 1 órára hűtőbe teszem.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és 12 db. négyzetet vágok. Közepükre kb. 2-3 db. szilvát helyezek. A tészta egyik sarkát középre, a szilvára hajtom, vékonyan megkenem fölvert tojással, és ráhajtom a szemben levő sarkot. Kicsit rányomkodom. A papucsokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokos sütőben (alsó felső álláson) aranybarnára sütöm.
  4. Porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/