Gesztenyés kocka mascarpone krémmel

Gesztenyés kocka mascarpone krémmel

Gesztenyés kocka mascarpone krémmel

Gesztenyés kocka mascarpone krémmel
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Piskótához
  1. - 3 tojás
  2. - 6 ek. cukor
  3. - 3 ek. hideg víz
  4. - 6 ek. finomliszt
  5. - fél cs. sütőpor
Krémhez
  1. - 25 dkg gesztenyemassza (1 cs.)
  2. - 25 dkg mascarpone
  3. - 2 dl habtejszín
  4. - 1 kis cs. habfixáló
  5. - cukor ízlés szerint
  6. - pici rum vagy aroma (elhagyható)
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojásfehérjét a cukor felével és a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel habosra keverem. Beleszitálom a sütőporos lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a habot is beleforgatom a masszába.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe (32x23 cm-es) simítom, és 180 fokon kb. 15 perc alatt szép világosbarnára sütöm. Nem veszem ki egyből a sütőből,hogy ne essen össze a tészta.
  3. A krémhez a gesztenyét villával összetöröm, majd hozzáadom a mascarponét, és botmixerrel teljesen simára keverem. Tetszés szerint ízesíthető rummal, rumaromával. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és fellazítom vele a gesztenyés masszát (ezt már kézi habverővel forgatom bele!).
  4. A krémet a piskóta tetejére simítom, tetejét villával barázdálom, kockára szeletelve tálalom. Tálalás előtt érdemes néhány órára hűtőben pihentetni, hogy a krém kellően megdermedjen.
Megjegyzések
  1. Ha nincs kedved piskótát süni, nyugodtan készítsd el babapiskótával, úgy is nagyon finom!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/