Gesztenyés kocka mascarpone krémmel
2017.02.13 | 2:16
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Piskóta
Gesztenyés kocka mascarpone krémmel
Fincsi.hu
2017-02-13 15:30:43
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Piskótához
- - 3 tojás
- - 6 ek. cukor
- - 3 ek. hideg víz
- - 6 ek. finomliszt
- - fél cs. sütőpor
Krémhez
- - 25 dkg gesztenyemassza (1 cs.)
- - 25 dkg mascarpone
- - 2 dl habtejszín
- - 1 kis cs. habfixáló
- - cukor ízlés szerint
- - pici rum vagy aroma (elhagyható)
Elkészítési javaslat
- A piskótához a tojásfehérjét a cukor felével és a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel habosra keverem. Beleszitálom a sütőporos lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a habot is beleforgatom a masszába.
- A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe (32x23 cm-es) simítom, és 180 fokon kb. 15 perc alatt szép világosbarnára sütöm. Nem veszem ki egyből a sütőből,hogy ne essen össze a tészta.
- A krémhez a gesztenyét villával összetöröm, majd hozzáadom a mascarponét, és botmixerrel teljesen simára keverem. Tetszés szerint ízesíthető rummal, rumaromával. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és fellazítom vele a gesztenyés masszát (ezt már kézi habverővel forgatom bele!).
- A krémet a piskóta tetejére simítom, tetejét villával barázdálom, kockára szeletelve tálalom. Tálalás előtt érdemes néhány órára hűtőben pihentetni, hogy a krém kellően megdermedjen.
Megjegyzések
- Ha nincs kedved piskótát süni, nyugodtan készítsd el babapiskótával, úgy is nagyon finom!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/