Jéghideg tejszínes szelet
2017.02.13 | 2:05
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Jéghideg tejszínes szelet
Fincsi.hu
2017-02-13 15:20:17
Ennek a kellemesen krémes süteménynek a lényege a megfelelő ideig való hűtésben rejtőzik. Ugyanis a tejszínes mascarponekrém kellően lehűtve szinte fagylalt szerű ízt eredményez. Olyan, mintha egy finom csokiparfét eszegetne az ember. Egy forró délutánra igazán hűsítő nyalánkság.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Tésztához
- - 6 ek. liszt (sima vagy rétes)
- - fél cs. sütőpor
- - 6 ek. porcukor
- - 3 tojás
- - 3. ek. víz (hideg)
- - csipet só
Krémhez
- - 25 dkg mascarpone
- - 2 dl habtejszín
- - cukor ízlés szerint
- - 3 ek. kakaópor
Elkészítési javaslat
- A tésztához a tojásfehérjét a cukor felével és a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel habosra keverem. Beleszitálom a sütőporos lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a habot is beleforgatom a masszába.
- A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe (32x23 cm-es) öntöm, és 180 fokon 12-18 perc alatt szép világosbarnára sütöm. Nem veszem ki egyből a sütőből,hogy ne essen össze a tészta.
- A krémhez a tejszínt felverem, majd összekeverem a mascarponéval és a cukorral, majd megfelezem. Az egyik felébe belekeverem a kakaóport.
- A piskótát kiveszem a tepsiből, keresztben kettévágom. Az alsó lapot megkenem a fehér krémmel, ráhelyezem a másik lapot, azt pedig megkenem a kakaós krémmel. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem. Tálalás előtt meghintem kakaóporral, és vékony szeletekre vágva kínálom.
Megjegyzések
- A megadott mennyiség egy kis adaghoz elegendő (eredetileg 2 főre készült), és első ránézésre valóban nagy adag, de nagyon laktató sütemény. Ha nagyobb társaság számára készíted, készíts dupla adagot, a tésztát nagy gáztepsiben süsd meg, és azt vágd félbe.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/