Jéghideg tejszínes szelet

Jéghideg tejszínes szelet

Jéghideg tejszínes szelet

Jéghideg tejszínes szelet
Ennek a kellemesen krémes süteménynek a lényege a megfelelő ideig való hűtésben rejtőzik. Ugyanis a tejszínes mascarponekrém kellően lehűtve szinte fagylalt szerű ízt eredményez. Olyan, mintha egy finom csokiparfét eszegetne az ember. Egy forró délutánra igazán hűsítő nyalánkság.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Tésztához
  1. - 6 ek. liszt (sima vagy rétes)
  2. - fél cs. sütőpor
  3. - 6 ek. porcukor
  4. - 3 tojás
  5. - 3. ek. víz (hideg)
  6. - csipet só
Krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 2 dl habtejszín
  3. - cukor ízlés szerint
  4. - 3 ek. kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukor felével és a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel habosra keverem. Beleszitálom a sütőporos lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a habot is beleforgatom a masszába.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe (32x23 cm-es) öntöm, és 180 fokon 12-18 perc alatt szép világosbarnára sütöm. Nem veszem ki egyből a sütőből,hogy ne essen össze a tészta.
  3. A krémhez a tejszínt felverem, majd összekeverem a mascarponéval és a cukorral, majd megfelezem. Az egyik felébe belekeverem a kakaóport.
  4. A piskótát kiveszem a tepsiből, keresztben kettévágom. Az alsó lapot megkenem a fehér krémmel, ráhelyezem a másik lapot, azt pedig megkenem a kakaós krémmel. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem. Tálalás előtt meghintem kakaóporral, és vékony szeletekre vágva kínálom.
Megjegyzések
  1. A megadott mennyiség egy kis adaghoz elegendő (eredetileg 2 főre készült), és első ránézésre valóban nagy adag, de nagyon laktató sütemény. Ha nagyobb társaság számára készíted, készíts dupla adagot, a tésztát nagy gáztepsiben süsd meg, és azt vágd félbe.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/