Kávékrémes diós szelet liszt nélkül

Kávékrémes diós szelet liszt nélkül

Kávékrémes diós szelet liszt nélkül

Kávékrémes diós szelet liszt nélkül
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. - 250 g darált dió
  2. - 9 tojásfehérje
  3. - 7 ek. kristálycukor
Krémhez
  1. - 250 g vaj (kisebb kockára vágva)
  2. - 9 tojássárgája
  3. - 7 ek. kristálycukor
  4. - 3 ek. feketekávé
Elkészítési javaslat
  1. A tojásfehérjét a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a darált diót. A diós masszát egy magasabb peremű, közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe csurgatom, elsimítom. 150 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütöm.
  2. A krémhez a tojássárgáját habosra keverem a cukorral, majd vízgőz fölé helyezem, és a vajat is hozzáadom. A mikor a vaj olvadni kezd, a kávét is belecsurgatom, majd az egészet tovább kevergetem, egészen addig, amíg egy nagyon sűrű krémet kapok. Türelem, én kb. 15 percig kevergettem, amíg teljesen lágy, sima krémet kaptam!
  3. A kihűlt tésztát vízszintesen félbevágom, majd megkenem a kávés krémmel.
Megjegyzések
  1. Ha marad a krémből, akkor a süti tetejét is bekenhetjük vele!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/