Kávékrémes diós szelet liszt nélkül
2017.02.13 | 1:14
Beküldve:Kevertek, Krémes sütik, Összes
Kávékrémes diós szelet liszt nélkül
Fincsi.hu
2017-02-13 14:28:54
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- - 250 g darált dió
- - 9 tojásfehérje
- - 7 ek. kristálycukor
Krémhez
- - 250 g vaj (kisebb kockára vágva)
- - 9 tojássárgája
- - 7 ek. kristálycukor
- - 3 ek. feketekávé
Elkészítési javaslat
- A tojásfehérjét a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a darált diót. A diós masszát egy magasabb peremű, közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe csurgatom, elsimítom. 150 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütöm.
- A krémhez a tojássárgáját habosra keverem a cukorral, majd vízgőz fölé helyezem, és a vajat is hozzáadom. A mikor a vaj olvadni kezd, a kávét is belecsurgatom, majd az egészet tovább kevergetem, egészen addig, amíg egy nagyon sűrű krémet kapok. Türelem, én kb. 15 percig kevergettem, amíg teljesen lágy, sima krémet kaptam!
- A kihűlt tésztát vízszintesen félbevágom, majd megkenem a kávés krémmel.
Megjegyzések
- Ha marad a krémből, akkor a süti tetejét is bekenhetjük vele!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/