Kinder bueno szelet házilag

Kinder bueno szelet házilag

Kinder bueno szelet házilag

Kinder bueno szelet házilag
Nyomtatás
Alsó tésztaréteghez
  1. - 6 tojásfehérje
  2. - 6 ek. porcukor
  3. - 1ek. zsemlemorzsa
  4. - 1 ek. étolaj
  5. - 3 ek. liszt
  6. - 2 tk. sütőpor
  7. - 20 dkg durvára darabolt mogyoró (vagy dió)
  8. - nutella (kb. 3 ek.)
Krémhez
  1. - 1,5 cs. vaníliás pudingpor
  2. - 3. ek. liszt
  3. - 6 tojássárgája
  4. - 5 dl tej
  5. - 20 dkg porcukor
  6. - 20 dkg vaj
  7. - 10 dkg étcsoki
Egyéb
  1. - háztartási keksz (kb. 15- 20 dkg)
  2. - 2-3 dl tejszín a tetejére (Hulala)
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem. Ezt követően hozzáadom az olajat, és a lisztes, morzsás, sütőporos keveréket, és kézi habverővel óvatosan beleforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe (32x24-es) egyengetem, és megszórom a durvára vágott mogyoróval (vagy dióval ,vagy vegyesen). 180 fokon kb. 15 - 20 perc alatt megsütöm.
  2. A még meleg tésztát megkenem a nutellával, és félreteszem hűlni. Közben elkészítem a krémet. A tojássárgáját a cukorral, a pudingporral, a liszttel és kevés tejjel csomómentesre keverem, majd a többi tejet hozzáadva sűrű krémmé főzöm. A krémet megfelezem. Az egyik felébe még melegen beleteszem az apróra tördelt étcsokit, és kevergetve felolvasztom a meleg krémben. Ha mindkét krém kihűlt, robotgéppel hozzákeverem a 10-10 dkg vajat.
  3. A nutellával megkent kihűlt tésztára először a sárga krémet kenem, elsimítom. Erre jön a kekszréteg, szépen egyenletesen befedve a krémet. (Én nem áztatom be előtte semmibe a kekszet, mert egy éjszakai pihentetés után nagyon jól megpuhul). A kekszre jön a csokis krém, végül a tejszínhab.
Megjegyzések
  1. A könnyebb szeletelhetőség miatt jót tesz, ha egy éjszakán át állni hagyjuk. A tejszínt ebben az esetben ráérünk tálalás előtt rátenni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/