Kókuszkrémes szelet

Kókuszkrémes szelet

Kókuszkrémes szelet

Kókuszkrémes szelet
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Tésztához
  1. - 40 dkg liszt
  2. - 10 dkg porcukor
  3. - 1 ek. méz
  4. - 12 dkg margarin/vaj
  5. - 1 mk. szódabikarbóna
  6. - 2 tojás
Krémhez
  1. - 12 dkg vaj
  2. - 20 dkg cukor
  3. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  4. - 5 dl tej
  5. - 25 dkg mascarpone
  6. - 5 dkg kókuszreszelék
  7. - 2-3 ek. ribizlilekvár (v. bármilyen más savanykás ízű lekvár)
  8. - 2 ek. kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A tészta összes hozzávalóját jó alaposan összedolgozom, 3 egyenlő részre osztom. 3-4 mm vastagságú lapokat nyújtok, és egyenként sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben (36x30-as gáztepsi), vagy a tepsi hátulján, 180 fokon, kb. 5 perc alatt világosra sütöm. (Tényleg rövid idő alatt megsül, így érdemes figyelgetni!).
  2. A krémhez a pudingot megfőzöm (tasakon található leírás alapján). A vajat a cukorral habosra keverem, majd összedolgozom a kihűlt pudinggal és a mascarponéval. A krémet két felé osztom, az egyik felébe belekeverem a kókuszreszeléket, a másikba a kakaóport.
  3. Az alsó lapot megkenem a fehér, kókuszos krémmel, ráhelyezem a második lapot. Ezt először megkenem a lekvárral, majd rákenem a kakaós krémet is, végül befedem a harmadik lappal.
  4. Szeletelés előtt akár egy éjszakára is állni hagyom, így másnapra megpuhul, és könnyedén szeletelhető. Porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/