Lisztmentes diós szelet narancskrémmel

Lisztmentes diós szelet narancskrémmel

Lisztmentes diós szelet narancskrémmel

Lisztmentes diós szelet narancskrémmel
A süti tésztájába nem kell liszt, csak egy igen minimális zsemlemorzsa a dión kívül, és mind állagra, mind ízre tökéletes. Először nem gondoltam volna, hogy ez így ennyire finom lesz, de tényleg szinte abbahagyhatatlan, annyira könnyed. A narancsos krém pedig remekül illik a diós ízvilághoz. Nem nehéz elkészíteni, és viszonylag gyors is.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 200 g darált dió
  2. - 3 ek. zsemlemorzsa
  3. - 1 cs. sütőpor
  4. - 8 tojás (szétválasztva)
  5. - 280 g porcukor
Krémhez
  1. - 2 tojássárgája
  2. - 2 ek. porcukor
  3. - 2 cs. vaníliás cukor
  4. - 2 ek. liszt
  5. - 2 dl tej
  6. - 10 dkg puha vaj
  7. - 1 narancs leve
  8. - 2, 5 tk. reszelt narancshéj
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a darált diót összekeverem a zsemlemorzsával és a sütőporral. A tojásokat különválasztom. A sárgáját a cukor felével kikeverem, a fehérjét pici sóval verni kezdem, mikor már kezd keményedni a hab, a maradék cukorral tovább verem, míg teljesen kemény, szinte vágható habot kapok.
  2. A diós keveréket belekeverem a sárgájás masszába, majd a habot is óvatosan beledolgozom. Sütőpapírral bélelt (20 x 30 cm-es) tepsibe simítom, és 180 fokon 20-25 percig sütöm. Tűpróbát érdemes végezni.
  3. A krémhez a tojásokat a tejjel és a liszttel gőz fölött sűrű krémmé főzöm. Miután kihűlt, belekeverem a vajat, a porcukrot, vaníliás cukrot a reszelt narancshéjat és a levet is. A krémet a kihűlt tészta tetejére simítom, megszórom csokireszelékkel, és keskeny szeletekre vágva kínálom.
Megjegyzések
  1. A zsemlemorzsa miatt nem teljesen gluténmentes a tészta, ha azt szeretnél, akkor gluténmentes zsemlemorzsával készítsd el!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/