Málnás márványos fehércsokis kocka

Málnás márványos fehércsokis kocka

Málnás márványos fehércsokis kocka

Málnás márványos fehércsokis kocka
A kellemesen kókuszos fehércsokoládés krém, és a savanykás málnaíz remekül illenek egymáshoz, mindez egy istenien könnyed diós piskótára rétegezve.
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Sütési idő
12 min
Piskótához
  1. - 4 tojás (szétválasztva)
  2. - 4 ek. liszt
  3. - 4 ek. porcukor
  4. - 4 ek. darált dió
  5. - csipetnyi só
Krémhez
  1. - 2 tábla (200 g) jó minőségű fehércsoki
  2. - 1,3 dl kókusztej (nem kókuszital!)
  3. - 100 g vaj
  4. A krém alá és a márványozáshoz
  5. málnalekvár
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. A cukrot habverés közben, kanalanként adagolom hozzá. A tojások sárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd beleszitálom a lisztet, és beleszórom a diót is. Az egészet óvatosan összeforgatom, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon kb. 10-12 percig sütöm.
  2. A krémhez a csokit feldarabolom, a kókusztejet felforralom, és a csokira öntöm. Fakanállal óvatosan kevergetni kezdem, hogy a csoki teljesen felolvadjon, majd beleteszem a vajat is (kis kockákra vagdalom előtte), és tovább keverem, míg a vaj szét nem olvad. A krémet legalább fél órára mélyhűtőbe teszem, hogy összeálljon, dermedjen. Akkor jó, ha már egyáltalán nem folyik.
  3. A kihűlt piskóta tetejét vékonyan megkenem málnalekvárral (helyettesíthető más gyümölcslekvárral is). Ha a krém már nem folyik, akkor újra átkeverem, és óvatosan a lekváros rétegre kanalazom, majd egy lapos késsel elegyengetem. A tetejére vékonyan málnalekvárt csurgatok, és villával hullámvonalakat készítve márványossá mintázom.
  4. Tálalás előtt fóliával lefedve mélyhűtőbe teszem, így könnyebben szeletelhető.
Megjegyzések
  1. A kókusztej nagyon kellemes ízt kölcsönöz a süteménynek, de természetesen helyettesíthető jó minőségű, zsíros tejszínnel is. A mennyiség és az eljárás ugyan az, mint a kókusztejes változatnál.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/