Málnás márványos fehércsokis kocka
2017.02.13 | 2:11
Beküldve:Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Összes
Málnás márványos fehércsokis kocka
Fincsi.hu
2017-02-13 15:25:12
A kellemesen kókuszos fehércsokoládés krém, és a savanykás málnaíz remekül illenek egymáshoz, mindez egy istenien könnyed diós piskótára rétegezve.
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Piskótához
- - 4 tojás (szétválasztva)
- - 4 ek. liszt
- - 4 ek. porcukor
- - 4 ek. darált dió
- - csipetnyi só
Krémhez
- - 2 tábla (200 g) jó minőségű fehércsoki
- - 1,3 dl kókusztej (nem kókuszital!)
- - 100 g vaj
- A krém alá és a márványozáshoz
- málnalekvár
Elkészítési javaslat
- A piskótához a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. A cukrot habverés közben, kanalanként adagolom hozzá. A tojások sárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd beleszitálom a lisztet, és beleszórom a diót is. Az egészet óvatosan összeforgatom, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon kb. 10-12 percig sütöm.
- A krémhez a csokit feldarabolom, a kókusztejet felforralom, és a csokira öntöm. Fakanállal óvatosan kevergetni kezdem, hogy a csoki teljesen felolvadjon, majd beleteszem a vajat is (kis kockákra vagdalom előtte), és tovább keverem, míg a vaj szét nem olvad. A krémet legalább fél órára mélyhűtőbe teszem, hogy összeálljon, dermedjen. Akkor jó, ha már egyáltalán nem folyik.
- A kihűlt piskóta tetejét vékonyan megkenem málnalekvárral (helyettesíthető más gyümölcslekvárral is). Ha a krém már nem folyik, akkor újra átkeverem, és óvatosan a lekváros rétegre kanalazom, majd egy lapos késsel elegyengetem. A tetejére vékonyan málnalekvárt csurgatok, és villával hullámvonalakat készítve márványossá mintázom.
- Tálalás előtt fóliával lefedve mélyhűtőbe teszem, így könnyebben szeletelhető.
Megjegyzések
- A kókusztej nagyon kellemes ízt kölcsönöz a süteménynek, de természetesen helyettesíthető jó minőségű, zsíros tejszínnel is. A mennyiség és az eljárás ugyan az, mint a kókusztejes változatnál.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/