Meggyes ribizlis crumble
2017.02.13 | 8:29
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes
Meggyes ribizlis crumble
Fincsi.hu
2017-02-11 15:26:45
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- - 25 dkg liszt
- - 13 dkg hideg vaj
- - 13 dkg porcukor
- - csipetnyi só
Töltelék
- - magozott meggy
- - ribizli
- - porcukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet beleszitálom egy tálba. Hozzáadom a cukrot és a sót, majd a felkockázott vajat is, és gyors mozdulatokkal összedolgozom a tésztát. Gombócot formázok, és felhasználásig hűtőbe teszem.
- Kis szuflés tálkák aljára tetszés szerinti mennyiségben meggyet és ribizlit rakosgatok, majd megszórom barna cukorral. A tésztát nagy lyukú reszelőn lereszelem (vagy egyszerűen kézzel lecsípkedem), és a gyümölcsök tetejére halmozom.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb.20- 25 perc alatt ropogósra sütöm. Vaníliafagyival vagy vaníliasodóval tálalva kínálom!
Megjegyzések
- A megadott mennyiség kb. 10 szuflé formához elegendő. De egyben is elkészíthető, akkor egy nagyobb méretű, tűzálló edénybe halmozzuk a gyümölcsöt, és erre morzsoljuk rá a tésztát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/