Narancskrémes – darás süti

Narancskrémes - darás süti

Narancskrémes – darás süti

Narancskrémes - darás süti
Időszűkében különösen remek választás ez a roppant egyszerű, de annál finomabb bögrés süti. Maga a tészta percek alatt összedobható, és amíg az sül, a krémet is ripsz ropsz össze lehet állítani.
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Tésztához
  1. 2 bögre dara
  2. 1 bögre finomliszt
  3. 4 egész tojás
  4. 1 bögre natur joghurt
  5. 1 púpozott tk. sütőpor
  6. 1 csomag vaníliás cukor
  7. 1 bögre étolaj
  8. 1 bögre cukor
  9. 1-1 narancs és citrom reszelt héja
Krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 3 púpozott ek. tejföl
  3. - 4 ek. cukor
  4. - fél citrom leve
  5. - 1 naracs reszelt héja és leve
  6. - 1 cs. habfixáló por
Sziruphoz
  1. - 1 bögre víz
  2. - 2 bögre cukor
  3. - 1 narancs leve és reszelt héja
  4. - 1 citrom leve és reszelt héja
  5. - 1 rúd fahéj
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverem, majd fokozatosan a többi hozzávalót is hozzáadva alacsony fokozaton tovább keverem. A lisztes darás keveréket kanalanként adom hozzá, az olajat finoman belecsorgatom. A joghurtot lecsepegtetve adom hozzá.
  2. 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe (22x30 cm-es) öntöm, elegyengetem, és 180 fokon, középső rácson kb. 35-40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm!
  3. 3. A krémhez a mascarponét az összes többi hozzávalóval sima krémmé keverem,majd felhasználásig hűtőben tárolom.
  4. 4. A sziruphoz valókat kis fazékba öntöm, beledobom a fahéjrudat, és addig főzöm, amíg sűrűsödni nem kezd (5-10 perc). A kész, de még langyos süteményre egy merőkanállal rákanalazom a szirupot, majd hagyom teljesen kihűlni. Kihűlés után kettévágom, az alsó lapot egyenletesen megkenem a krémmel, majd óvatosan visszahelyezem rá a felső lapot.
Megjegyzések
  1. A sütit érdemes egy konyharuhával lefedni, így megőrzi szirupos állagát, különben hamarabb kiszáradhat.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook