Narancsszirupos sütőtökös kuglóf

Narancsszirupos sütőtökös kuglóf
Lágy tésztájú, illatos, zamatos kuglóf reggelihez, kávéhoz, őszi délutánokra.
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Sütési idő
50 min
Tésztához
  1. - 450 g tönkölybúza fehérliszt
  2. - 1 cs. sütőpor
  3. - 350 g reszelt sonkatök
  4. - 1 tk. őrölt fahéj
  5. - 1 tk. friss gyömbér reszelve
  6. - 1 narancs reszelt héja
  7. - 180 g nyírfacukor
  8. - 1 cs. vaníliás cukor
  9. - 2 egész tojás
  10. - 300 g natúr joghurt (2 kis doboz)
  11. - 3 ek. étolaj
  12. - 125 g puha vaj
Narancsszirup (elhagyható)
  1. - 2 narancs leve
  2. - reszelt héja
  3. - kb. 10 dkg cukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet elvegyítem a reszelt tökkel, a sütőporral, narancshéjjal és a fűszerekkel (fahéj, gyömbér).
  2. A kétféle cukrot habosra keverem a tojásokkal, majd hozzákeverem a maradék hozzávalót is (joghurt, olaj, vaj). A masszát összekeverem a lisztes keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett kuglófformába kanalazom. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütöm. Hogy a teteje ne égjen nagyon meg, kb. 30 perc után fóliát helyezek a forma tetejére.
  3. A sziruphoz a narancsok levét és a reszelt narancshéjat a cukorral sűrűre főzöm, majd egy kiskanállal óvatosan a még langyos kuglófra locsolom (így könnyebben magába szívja).
Megjegyzések
  1. Az öntet különlegesebbé teszi, de egyébként elhagyható, mert önmagában is finom, szaftos a kuglóf tésztája.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook