Narancsszirupos sütőtökös kuglóf

Narancsszirupos sütőtökös kuglóf

Narancsszirupos sütőtökös kuglóf

Narancsszirupos sütőtökös kuglóf
Lágy tésztájú, illatos, zamatos kuglóf reggelihez, kávéhoz, őszi délutánokra.
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Sütési idő
50 min
Tésztához
  1. - 450 g tönkölybúza fehérliszt
  2. - 1 cs. sütőpor
  3. - 350 g reszelt sonkatök
  4. - 1 tk. őrölt fahéj
  5. - 1 tk. friss gyömbér reszelve
  6. - 1 narancs reszelt héja
  7. - 180 g nyírfacukor
  8. - 1 cs. vaníliás cukor
  9. - 2 egész tojás
  10. - 300 g natúr joghurt (2 kis doboz)
  11. - 3 ek. étolaj
  12. - 125 g puha vaj
Narancsszirup (elhagyható)
  1. - 2 narancs leve
  2. - reszelt héja
  3. - kb. 10 dkg cukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet elvegyítem a reszelt tökkel, a sütőporral, narancshéjjal és a fűszerekkel (fahéj, gyömbér).
  2. A kétféle cukrot habosra keverem a tojásokkal, majd hozzákeverem a maradék hozzávalót is (joghurt, olaj, vaj). A masszát összekeverem a lisztes keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett kuglófformába kanalazom. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütöm. Hogy a teteje ne égjen nagyon meg, kb. 30 perc után fóliát helyezek a forma tetejére.
  3. A sziruphoz a narancsok levét és a reszelt narancshéjat a cukorral sűrűre főzöm, majd egy kiskanállal óvatosan a még langyos kuglófra locsolom (így könnyebben magába szívja).
Megjegyzések
  1. Az öntet különlegesebbé teszi, de egyébként elhagyható, mert önmagában is finom, szaftos a kuglóf tésztája.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook