Narancsszirupos sütőtökös kuglóf
Narancsszirupos sütőtökös kuglóf
Fincsi.hu
2017-02-13 17:10:22
Lágy tésztájú, illatos, zamatos kuglóf reggelihez, kávéhoz, őszi délutánokra.
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Tésztához
- - 450 g tönkölybúza fehérliszt
- - 1 cs. sütőpor
- - 350 g reszelt sonkatök
- - 1 tk. őrölt fahéj
- - 1 tk. friss gyömbér reszelve
- - 1 narancs reszelt héja
- - 180 g nyírfacukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 2 egész tojás
- - 300 g natúr joghurt (2 kis doboz)
- - 3 ek. étolaj
- - 125 g puha vaj
Narancsszirup (elhagyható)
- - 2 narancs leve
- - reszelt héja
- - kb. 10 dkg cukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet elvegyítem a reszelt tökkel, a sütőporral, narancshéjjal és a fűszerekkel (fahéj, gyömbér).
- A kétféle cukrot habosra keverem a tojásokkal, majd hozzákeverem a maradék hozzávalót is (joghurt, olaj, vaj). A masszát összekeverem a lisztes keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett kuglófformába kanalazom. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütöm. Hogy a teteje ne égjen nagyon meg, kb. 30 perc után fóliát helyezek a forma tetejére.
- A sziruphoz a narancsok levét és a reszelt narancshéjat a cukorral sűrűre főzöm, majd egy kiskanállal óvatosan a még langyos kuglófra locsolom (így könnyebben magába szívja).
Megjegyzések
- Az öntet különlegesebbé teszi, de egyébként elhagyható, mert önmagában is finom, szaftos a kuglóf tésztája.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/