Nektarinos pite

Nektarinos pite

Nektarinos pite

Nektarinos pite
Ha egy igazán nyárias, könnyed süteményre vágysz, akkor íme ez az Ellenállhatatlan zamatos pite, amit a nektarinon kívül számos más nyári gyümölccsel (meggyel, cseresznyével sárgabarackkal és még sorolhatnám) is elkészíthetsz.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. - 20 dkg tönköly fehérliszt
  2. - 20 dkg puha vaj
  3. - 20 dkg nyírfacukor
  4. - 4 tojás (szétválasztva)
  5. - fél cs. sütőpor
  6. - 1 kis pohár natúr joghurt (125 g)
Tetejére
  1. - 5 db nektarin
  2. - fahéjas porcukor (elhagyható)
Elkészítési javaslat
  1. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem. A vajat és a cukrot habosra keverem, majd a tojások sárgáját hozzáadva tovább keverem. Hozzáadom a joghurtot is (előtte szűrőn lecsepegtettem a felesleges folyadékot) és ezt is alaposan elkeverem a tojásos vajas masszában. A felvert tojáshabot kézi habverővel óvatosan beleforgatom, majd beleszitálom a sütőporos lisztet, alaposan összedolgozom.
  2. A masszát kivajazott, lisztezett pitesütőbe (28 cm-es), vagy kerek, lapos tortaformába (a gyümölcstort forma is tökéletes) öntöm. A nektarint megmosom, megtörölgetem, és vékony szeleteket vágok, majd körberakosgatom a süti tetejét. Picit belenyomom a tésztába, de tényleg csak épp hogy.
  3. 180 fokon, légkeverésen kb.25-30 percig sütöm. Ha pirulni kezdene a teteje, lefedem fóliával. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy mindenhol átsült-e.
  4. Fahéjas porcukorral meghintve tálalom, de ez elhagyható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/