Rácsos szilvás pite

Rácsos szilvás pite

Rácsos szilvás pite

Rácsos szilvás pite
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. - 300 g liszt
  2. - 150 g vaj
  3. - 100 g cukor
  4. - 1 egész tojás
  5. - fél dl tejföl
  6. - 1 tk. sütőpor
  7. - csipetnyi só
Tölteléknek
  1. - szilva (kb. 20 db)
  2. - őrölt fahéj
  3. - porcukor
Kenni
  1. - 1 tojássárgája
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit összedolgozom, fél órán át hűvös helyen pihentetem, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztom. A nagyobbik részt kinyújtom, és beleegyengetem egy piteformába (vagy alacsony peremű tortaformába). Villával megszurkálom.
  2. A szilvát félbevágom, kimagozom és a húsával felfelé a tésztára rakosgatom. Ízlés szerint megszórom fahéjjal és porcukorral. A tészta kisebbik részét is kinyújtom, lekenem egy enyhén felvert tojássárgájával, és derelyevágóval csíkokat vágok belőle. A tésztacsíkokat a pite tetejére helyezem.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt készre sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/