Tejfölös meggyes pite mandulával

Tejfölös meggyes pite

Tejfölös meggyes pite

Tejfölös meggyes pite
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. - 150 g rétesliszt
  2. - 150 g finomliszt
  3. - 3 egész tojás
  4. - 3 dl tejföl
  5. - 1 citrom reszelt héja és leve
  6. - 250 g porcukor
  7. - 1 csomag vaníliás cukor
  8. - 1 csomag sütőpor
Tetejére
  1. - 500 g magozott meggy
  2. - 200 g szeletelt mandula
  3. - porcukor, őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
  1. A hozzávalókat összekeverem egy tálban, majd sütőpapírral bélelt (23 x 30 cm-es) tepsibe öntöm. A tetejét kirakom meggyel, majd megszórom a fahéjas porcukorba forgatott szeletelt mandulával.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm kivétel előtt. A tepsiben hagyom kihűlni, majd szeletelve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/