Áfonyás – pisztáciás szívek

Áfonyás - pisztáciás szívek

Áfonyás – pisztáciás szívek

Áfonyás - pisztáciás szívek
Reggeli tea, kávé mellé kitűnő kísérő. A pisztáciát leszámítva (de abból meg nem kell sok) olcsó sütemény, ráadásul kiadós, mutatós is.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. kb.30-35 db sütemény készíthető az alábbi mennyiségből
Tésztához
  1. - 50 dkg liszt
  2. - 25 dkg hideg vaj (kockázva)
  3. - 1 tojássárgája
  4. - 15 dkg cukor
  5. - 1 csomag vaníliás cukor
  6. - 1 citrom reszelt héja
  7. - csipetnyi só
Töltelékhez
  1. - 20 dkg szeder, eper vagy más tetszőleges, sűrű lekvár
Díszítéshez
  1. - 10 dkg porcukor
  2. - 2 evőkanál citromlé
  3. - kb. 5 dkg aszalt vörös áfonya
  4. - kb 5 dkg natúr pisztácia durvára vágva
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy tálba szitálom, és a hideg vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrok. Folpackba csomagolva 1 órán át (de min. fél óráig) hűtőben pihentetem.
  2. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, és szív alakú kiszúróval formákat szaggatokk belőle.
  3. A sütik felének közepéből kisebb méretű kiszúróval szíveket szúrok ki. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire rakosgatom, és előmelegített sütőben, 180°C-on 12-15 percig sütöm (ne piruljon meg túlságosan). Rácson hagyom kihűlni.
  4. A szívek tetejét vékonyan megkenem a porcukorból és citromléből kevert mázzal, megszórom aprított pisztácia és vörösáfonya keverékkel, majd száradni hagyom őket. A lekvárt megmelegítem, a tele lapokat megkenem vele, majd ráhelyezem a felső, kilyukasztott szíveket, és a mélyedést a maradék dzsemmel megtöltöm.
Megjegyzések
  1. Jól záródó fémdobozban több napig eláll.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/