Áfonyás – pisztáciás szívek
2017.02.14 | 4:42
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes
Áfonyás - pisztáciás szívek
Fincsi.hu
2017-02-09 17:05:57
Reggeli tea, kávé mellé kitűnő kísérő. A pisztáciát leszámítva (de abból meg nem kell sok) olcsó sütemény, ráadásul kiadós, mutatós is.
Nyomtatás
Hozzávalók
- kb.30-35 db sütemény készíthető az alábbi mennyiségből
Tésztához
- - 50 dkg liszt
- - 25 dkg hideg vaj (kockázva)
- - 1 tojássárgája
- - 15 dkg cukor
- - 1 csomag vaníliás cukor
- - 1 citrom reszelt héja
- - csipetnyi só
Töltelékhez
- - 20 dkg szeder, eper vagy más tetszőleges, sűrű lekvár
Díszítéshez
- - 10 dkg porcukor
- - 2 evőkanál citromlé
- - kb. 5 dkg aszalt vörös áfonya
- - kb 5 dkg natúr pisztácia durvára vágva
Elkészítési javaslat
- A lisztet egy tálba szitálom, és a hideg vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrok. Folpackba csomagolva 1 órán át (de min. fél óráig) hűtőben pihentetem.
- Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, és szív alakú kiszúróval formákat szaggatokk belőle.
- A sütik felének közepéből kisebb méretű kiszúróval szíveket szúrok ki. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire rakosgatom, és előmelegített sütőben, 180°C-on 12-15 percig sütöm (ne piruljon meg túlságosan). Rácson hagyom kihűlni.
- A szívek tetejét vékonyan megkenem a porcukorból és citromléből kevert mázzal, megszórom aprított pisztácia és vörösáfonya keverékkel, majd száradni hagyom őket. A lekvárt megmelegítem, a tele lapokat megkenem vele, majd ráhelyezem a felső, kilyukasztott szíveket, és a mélyedést a maradék dzsemmel megtöltöm.
Megjegyzések
- Jól záródó fémdobozban több napig eláll.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/