Almás – répás szelet

Almás - répás szelet

Almás – répás szelet

Almás - répás szelet
Az alma, répa és a fűszerek nagyszerű ízkombinációt alkotnak ebben a belül lágy, szaftos, kívül ropogós tésztájú süteményben. A sűrű, enyhén narancsos ízű mascarponés krém csupán hab a tortán. Könnyen szeletelhető, ideális vendégváró.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. 2,5 dl-es bögrével mérve
  2. - 1 nagy tojás
  3. - fél bögre barnacukor
  4. - fél bögre kristálycukor
  5. - 1/3 bögre kókusz olaj (étolaj is megfelel))
  6. - 1 kis pohár natúr joghurt
  7. - 2 mk. őrölt fahéj
  8. - 1,5 mk. őrölt szegfűszeg
  9. - 1 bögre tönkölybúza fehérliszt
  10. - 1,5 kk. sütőpor
  11. - 0,5 kk. szódabikarbóna
  12. - 1 csipet só
  13. - 1 közepes répa reszelve
  14. - 1 nagyobb alma reszelve
Tetejére
  1. - 15 dkg mascarpone
  2. - 5 dkg olvasztott vaj
  3. - 2 ek. porcukor (vagy ízlés szerint)
  4. - 2 ek. narancslé
Elkészítési javaslat
  1. Az első hét hozzávalót kézi habverővel simára keverem, majd beleszitálom a lisztet, hozzáadom a sütőport, szódabikarbónát, sót, végül beleforgatom a répa és alma reszeléket (mindkettő levét előtte alaposan kinyomkodom).
  2. A masszát egy hosszúkás, szögletes sütőformába (30x11 cm-es) öntöm (előtte vajazom, lisztezem), és 180 fokos sütőben, légkeverésen 40-45 percig sütöm. Ha a teteje barnulni kezd, lefedem alufóliával. Tűpróbával ellenőrzöm. (A sütési idő nagyban függ egyrészt a sütőtől, másrészt attól is, hogy mennyire lédús almát használtunk, így érdemes sütés közben többször ellenőrizni, ugyanis az sem jó, ha túlsül, és nagyon kiszárad). A formában hagyom hűlni, majd keskeny szeletekre vágva tálalom.
  3. A krémhez a mascarponét jól összekeverem a vajjal, cukorral és a narancslével. Habzsákba töltöm, és kis halmokat nyomok a szeletek tetejére. Ez akár el is hagyható, és önmagában, vagy egyszerűen porcukorral meghintve is kínálható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/