Boci szelet
2017.02.14 | 7:34
Beküldve:Kevertek, Összes, Túrós vagy rizses
Boci szelet
Fincsi.hu
2017-02-14 20:49:04
Gyors, egyszerű, szinte percek alatt összeállítható túrós finomság, még teljesen kezdők is könnyedén elkészíthetik. Ideális egy bögre hideg tej mellé, vagy délutáni nasinak.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Töltelékhez
- - 25 dkg félzsíros tehéntúró
- - 25 dkg mascarpone
- - cukor tetszés szerint
- - 1,5 tk. reszelt citromhéj
- - mazsola (ízlés szerint)
Tésztához
- - 200 g liszt
- - 2 mk. sütőpor
- - 150 g cukor
- - 1 dl olaj
- - 1 dl tej
- - 4 tojás szétválasztva
- - 50 g kakaópor
- - csipetnyi só
Elkészítési javaslat
- Először a tölteléket készítem el, hogy ha kész a kakaós massza, azonnal fel tudjam használni. Ehhez az összes hozzávalót alaposan kikeverem, finom, krémes masszát kapok. A tölteléket feldobja, ha mazsolát is teszünk bele, előtte mossuk meg, csepegtessük le, majd keverjük a túrós krémbe.
- A tésztához a tojásokat különválasztom, a fehérjét pici sóval kemény habbá verem. A sárgáját kikeverem a cukorral, kakaóporral, majd hozzákeverem az olajat és a tejet is, beleszitálom a sütőporos lisztet, legvégül óvatosan beleforgatom a felvert habot.
- A kakaós tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm (30x20-as), majd a túrós töltelékből egy teáskanál segítségével apró halmokat kanalazok a kakaós masszára. Sütés közben a tészta megemelkedik, a kis halmok pedig picit belesüppednek a kakaós tésztába.
- 170 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 25-30 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtve szeletelem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/