Boci szelet

Boci szelet

Boci szelet

Boci szelet
Gyors, egyszerű, szinte percek alatt összeállítható túrós finomság, még teljesen kezdők is könnyedén elkészíthetik. Ideális egy bögre hideg tej mellé, vagy délutáni nasinak.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Töltelékhez
  1. - 25 dkg félzsíros tehéntúró
  2. - 25 dkg mascarpone
  3. - cukor tetszés szerint
  4. - 1,5 tk. reszelt citromhéj
  5. - mazsola (ízlés szerint)
Tésztához
  1. - 200 g liszt
  2. - 2 mk. sütőpor
  3. - 150 g cukor
  4. - 1 dl olaj
  5. - 1 dl tej
  6. - 4 tojás szétválasztva
  7. - 50 g kakaópor
  8. - csipetnyi só
Elkészítési javaslat
  1. Először a tölteléket készítem el, hogy ha kész a kakaós massza, azonnal fel tudjam használni. Ehhez az összes hozzávalót alaposan kikeverem, finom, krémes masszát kapok. A tölteléket feldobja, ha mazsolát is teszünk bele, előtte mossuk meg, csepegtessük le, majd keverjük a túrós krémbe.
  2. A tésztához a tojásokat különválasztom, a fehérjét pici sóval kemény habbá verem. A sárgáját kikeverem a cukorral, kakaóporral, majd hozzákeverem az olajat és a tejet is, beleszitálom a sütőporos lisztet, legvégül óvatosan beleforgatom a felvert habot.
  3. A kakaós tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm (30x20-as), majd a túrós töltelékből egy teáskanál segítségével apró halmokat kanalazok a kakaós masszára. Sütés közben a tészta megemelkedik, a kis halmok pedig picit belesüppednek a kakaós tésztába.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 25-30 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtve szeletelem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/