Citromos, áfonyás kocka
2017.02.14 | 5:05
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Citromos, áfonyás kocka
Fincsi.hu
2017-02-14 18:19:45
Nagyon könnyed, laza állagú tészta, benne szaftos, ízletes áfonyával, a tetején pedig savanykás citrommázzal. Az áfonyát helyettesíthetjük akár málnával, szederrel, vagy éppen savanykás ribizlivel is, szinte teljesen mindegy, mert mindegyikkel remek párost alkot ez a valóban roppantul laza szerkezetű kevert tészta.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- - 9 dkg tönkölybúza fehérliszt
- - 9 dkg rizsliszt
- - 1 cs. sütőpor
- - 17 dkg cukor
- - 10 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj
- - 10 dkg jó minőségű kókuszzsír
- - 3 egész tojás
- - 1 citrom reszelt héja
- - 1 ek. kókusztej (sima tehéntej is tökéletes)
- - 15 dkg mirelit v. friss áfonya (vagy málna, szeder, ribizli)
Tetejére
- - 1 citrom leve
- - 10 dkg porcukor
Elkészítési javaslat
- Az áfonyát (vagy a választott gyümölcsöt, amennyiben fagyasztott) szobahőmérsékleten egy szűrőbe téve felengedem, lecsepegtetem.
- Az áfonya kivételével a tészta összes hozzávalóját egy keverőtálba teszem, és fakanállal alaposan összedolgozom. A masszát egy vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (21 x 21 cm-es) kanalazom, és a lecsepegtetett áfonyát a tetejére szórom, enyhén belenyomkodom.
- 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm ( a vége felé a tetejét lefedem fóliával, nehogy túlságosan megégjen a gyümölcs), tűpróbával ellenőrzöm, mielőtt kivenném.
- A sütőből kivéve azon nyomban meglocsolom a cukros citromlével, majd félreteszem hűlni. Hidegen sokkal könnyebben szeletelhető.
Megjegyzések
- Dobozba téve hűtőben, vagy hűvös helyen tárolva néhány napig megőrzi finom puha állagát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/