Húsvéti mákos kuglóf csokidarabokkal

Húsvéti mákos kuglóf csokidarabokkal

Húsvéti mákos kuglóf csokidarabokkal

Húsvéti mákos kuglóf csokidarabokkal
Nyomtatás
Sütési idő
1 hr
Sütési idő
1 hr
Tésztához
  1. 2,5 dl tej
  2. 12-13 dkg darált mák
  3. 1 citrom reszelt héja
  4. 0,5 dl rum
  5. 25 dkg margarin
  6. 20 dkg cukor
  7. 1 csomag vaníliás cukor
  8. 6 tojás
  9. 50 dkg liszt
  10. 1 csomag sütőpor
  11. 10 dkg tejszínes csoki
Szórni
  1. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A tejet a mákkal felforraljuk és lassú tűzön sűrűre főzzük. A rumot és a citromhéjat is belekeverjük, majd lehűtjük.
  2. A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tészta egyharmad részébe belekeverjük a főzött mákot, a maradékba a felaprított csokit.
  4. A kuglófformát margarinnal jól kikenjük, és behintjük zsemlemorzsával. Előbb a csokis, majd a mákkal kevert tésztát is beleöntjük, majd villával márványosra keverjük.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lángon (170-180°C) 60-65 percig sütjük.
  6. Rövid pihenés után rácsra borítjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook