Húsvéti mazsolás kalács

Húsvéti mazsolás kalács

Húsvéti mazsolás kalács

Húsvéti mazsolás kalács
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Tésztához
  1. 1,5 dl tej
  2. 3 dkg élesztő
  3. 4 dkg cukor
  4. 50 dkg liszt
  5. 8 dkg puha margarin
  6. 2 tojás
  7. 1 citrom reszelt héja
  8. 3 dkg aprított pisztácia
Mázhoz
  1. 10 dkg porcukor
  2. fél citrom leve
Díszíteni
  1. 2 dkg aprított pisztácia
  2. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kiskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva kb. negyed órát kelesztjük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, megsózzuk és beleöntjük a megkelt kovászt.
  3. A margarint, a tojást és a reszelt citrom héjat is beledolgozzuk és az egészet robotgép segítségével sima tésztává gyúrjuk, úgy hogy közben hozzáadjuk a pisztáciát és a mazsolát is. Letakarva fél óráig kelesztjük.
  4. Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk és hosszú rúddá formázzuk. (kb. 30cm-es)
  5. Egy 30 cm-es formát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és a tésztát a formába téve további 20 percig kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot elkeverjük a citromlével és ezzel a mázzal megkenjük a kalács tetejét. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával és porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/