Húsvéti mazsolás kalács
2017.02.14 | 11:59
Beküldve:Húsvét, Kelt tészta, Összes
Húsvéti mazsolás kalács
Fincsi.hu
2017-02-17 10:03:28
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Tésztához
- 1,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 8 dkg puha margarin
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dkg aprított pisztácia
Mázhoz
- 10 dkg porcukor
- fél citrom leve
Díszíteni
- 2 dkg aprított pisztácia
- porcukor
Elkészítési javaslat
- A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kiskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva kb. negyed órát kelesztjük.
- A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, megsózzuk és beleöntjük a megkelt kovászt.
- A margarint, a tojást és a reszelt citrom héjat is beledolgozzuk és az egészet robotgép segítségével sima tésztává gyúrjuk, úgy hogy közben hozzáadjuk a pisztáciát és a mazsolát is. Letakarva fél óráig kelesztjük.
- Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk és hosszú rúddá formázzuk. (kb. 30cm-es)
- Egy 30 cm-es formát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és a tésztát a formába téve további 20 percig kelesztjük.
- Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot elkeverjük a citromlével és ezzel a mázzal megkenjük a kalács tetejét. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával és porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/