Húsvéti sonkás kiflik

Húsvéti sonkás kiflik

Húsvéti sonkás kiflik

Húsvéti sonkás kiflik
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Tésztához
  1. 50 dkg liszt
  2. 5 dkg margarin vagy vaj
  3. 1 tk só
  4. 1 tk cukor
  5. 3,5 dkg élesztő
  6. 1,5 dl víz
  7. fél dl tej
Töltelékhez
  1. 20 dkg natúr krémsajt
  2. 30 dkg főtt sonka
  3. 2 ek finomra vágott metélőhagyma
Kenéshez
  1. tojássárgája
Díszítéshez
  1. köménymag, szezámmag
Elkészítési javaslat
  1. Összemorzsoljuk a margarint (vajat) és a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd az élesztőt, végül összekeverjük a langyos tejes vízzel.
  2. A tésztát simára gyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk.
  3. Két kerek, egyenként kb. 25 cm átmérőjű lapot nyújtunk belőlük, majd derelyevágóval mindkettőt 8 egyforma háromszögre vágjuk.
  4. A sonkát apróra vágjuk, összekeverjük a krémsajttal és a metélőhagymával.
  5. A masszából egy kanálnyit helyezünk mindegyik háromszögre, majd összesodorjuk a kifliket.
  6. Sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük, és fél óráig kelni hagyjuk a kifliket.
  7. Végül megkenjük tojássárgájával, köménymagot (szezámmagot) szórunk rájuk, és forró sütőben (225 ºC-on) kb. 10 percig sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/