Kókuszkrémes babapiskótás desszert

Kókuszkrémes babapiskótás desszert

Kókuszkrémes babapiskótás desszert

Kókuszkrémes babapiskótás desszert
A tiramisura emlékeztető desszert percek alatt elkészíthető, csupán a hűtése vesz igénybe hosszabb időt, de minden perc várakozás megéri, az garantált.
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
3 hr
Teljes elkészítési idő
3 hr
Hozzávalók
  1. - 36 db babapiskóta (kb. egy 200 g-os zacskó)
  2. - 25 dkg mascarpone
  3. - 5 dkg finom szemű kókuszreszelék
  4. - 3 tojás
  5. - 3 ek. tejszín
  6. - 3 ek. porcukor (v. egyéb édesítő)
  7. - 1 cs. vaníliás cukor
  8. - kb. 2 - 2,5 dl kókusztej
Elkészítési javaslat
  1. A tojások sárgáját a tejszínnel és a porcukorral hőálló tálba teszem, elkeverem, és vízgőz felett, közepes lángon sűrűsödésig kevergetem (ez kb. 3 perc). Fontos a folyamatos kevergetés! A tűzről levéve azonnal egy hideg vízzel teli lábasba (edénybe, bármibe, amibe belefér) állítom, kevergetve kihűtöm.
  2. Közben egy habüstben szintén vízgőz felett egy csipet sóval felverem a tojások fehérjét. Addig verem, míg a habverőn megáll a hab és szép fényes lesz. Nagyon hamar kész, utána azonnal leveszem a gőzről. Ha kihűlt a sárgájás massza, összekeverem a mascarponéval, kókuszreszelékkel, és fakanállal beleforgatom a fehérjét is, majd az egészet szép sima állagúra kevergetem.
  3. Összeállítás: A kókusztejet egy széles, lapos tányérba öntöm, és egyenként megforgatom benne a piskótákat (én külön nem édesítettem a kókusztejet, de akinek túl semleges, bátran édesítse tetszés szerint). Egy közepes méretű jénai tál (30 x 21 cm-es) aljára rakosgatom szorosan egymás mellé helyezve őket. Rákanalazom a krémet (az egészet), egyenletesen eloszlatom a piskóta tetején, majd rárakosgatom (az előzőekre merőlegesen) a maradék piskótát. ( Természetesen a megadott mennyiség változhat a tál nagyságától függően).
  4. Lefedve hűtőbe helyezem egy éjszakára, de minimum 2-3 órára, hogy jó alaposan összeérjenek az ízek, és a krém kellően megdermedjen. Csak közvetlenül tálalás előtt vonom be tejszínnel, majd kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/