Mandulatorta vanília pudinggal

Mandulatorta vanília pudinggal

Mandulatorta vanília pudinggal

Mandulatorta vanília pudinggal
Könnyed, lágy kevert tészta, liszt egy gramm sincs benne, és rém egyszerű elkészíteni. A hab a tortán a hideg vanília puding, de nem kötelező eleme a sütinek, szóval akinek már így is sok a jóból, nyugodtan elhagyhatja.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. - 20 dkg mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
  2. - 2 púpozott ek. kukorica keményítő
  3. - 12 dkg cukor (nálam fele kókuszvirág cukor volt) *
  4. - fél cs. sütőpor
  5. - fél citrom reszelt héja (lehetőleg bio citrom)
  6. - 1 tábla fehér csokoládé (10 dkg) apró darabokra tördelve
  7. - 1 dl étolaj
  8. - 5 egész tojás
  9. - 6 dkg porcukor
  10. - csipet só
Pudinghoz
  1. - 1 adag vaníliás puding a zacskón szereplő módon elkészítve
Elkészítési javaslat
  1. Az első 6 hozzávalót keverőtálban alaposan összedolgozom, majd belecsorgatom az étolajat, és elkeverem. A tojásokat a cukorral és a sóval fehéredésig verem, majd összevegyítem a lisztes keverékkel, jó alaposan összedolgozom a két masszát.
  2. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (24 cm átmérőjű) simítom a tésztát, és először 5 percig 200 C fokon, majd 40-45 percig 175 C fokon sütöm tovább. Nem árt tűpróbával ellenőrizni!
  3. Amíg a torta a sütőben süldögél, elkészítem a vaníliás pudingot, csupán annyi változtatással, hogy a tasakon írt tej mennyiségénél kicsivel több tejjel készítem, hogy hígabb állagú legyen. Ezért nem írok ide külön tej és cukor mennyiséget, ezt ki-ki ízlése szerint készítse el.
Megjegyzések
  1. A torta színét és ízvilágát a kókuszvirágvcukor befolyásolja. Színe kicsit sötétebb lesz, az íze pedig enyhén karamellás, ami persze cseppet sem ront rajta. De nyugodtan elhagyható, és helyettesíthető sima kristálycukorral, vagy egyéb sütésre alkalmas édesítőszerrel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/