Oreo sajttorta sütés nélkül

Oreo sajttorta sütés nélkül

Oreo sajttorta sütés nélkül

Oreo sajttorta sütés nélkül
Pont olyan egyszerű, mint amilyennek a rövidke leírás alapján tűnik. A torta legnagyobb előnye - az ízén túl -, hogy még a sütőt sem kell megközelítened, hogy ezt a finomságot összehozd. Talán a hűtése tart a legtovább, de nem érdemes spórolni az idővel, mert minél tovább hűl, annál finomabb.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 22 dkg Oreo keksz (de jó a Lidlben, Aldiban kapható hasonmása is)
  2. - 8 dkg olvasztott vaj
  3. - 25 dkg mascarpone
  4. - 4 dl habtejszín
  5. - 1 kis cs. habfixáló por
  6. - 5 ek. nyírfacukor
  7. - 1 ek. citromlé
Tetejére
  1. - keserű kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A kekszet ledarálom, összekeverem az olvasztott vajjal, majd egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodom. Lefedve hűtőbe teszem, amíg elkészítem a krémet.
  2. A mascarponét, a cukrot és a citromlevet kikeverem, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habfixálóval együtt kemény habbá vert tejszínt.
  3. A krémet a kekszalapra simítom, és legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe teszem dermedni. Tálalás előtt meghintem a kakaóporral.
Megjegyzések
  1. Ha túl soknak, túl töménynek találnád a krémet, akkor picivel több kekszet vegyél, és a krémbe is keverj apró darabkákra tördelt kekszet. De nagyon finom például savanykás gyümölcsökkel, pl.málnával, ribizlivel is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/