Rebarbarás piskóta kocka
2017.02.14 | 4:05
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Piskóta
Rebarbarás piskóta kocka
Fincsi.hu
2017-02-14 14:49:41
Igazi könnyed, tavaszias sütemény, ráadásul olyan egyszerű, hogy az is vígan nekiállhat, aki még életében nem sütött semmit. Ha szereted a rebarbarát, feltétlenül próbáld ki. Ha nem, akkor pedig azért ajánlom jó szívvel, mert ez a süti talán megszeretteti veled. A tésztája végtelenül könnyed, puha piskóta - nem száraz, nem fojtós - amit a kissé savanykás rebarbara remekül feldob. Semmi vesződség, mindössze 40 perc sütéssel együtt, és kész is.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
- 21 x 21 cm-es, négyzet alakú sütőformához
- - 3 egész tojás
- - 180 g liszt (nálam fele sima, fele rétes)
- - 200 g porcukor
- - csipetnyi só
- - 3-4 közepes rebarbaraszár
Tetejére
- - fahéjas porcukor (elhagyható, bár nagyon jó ízt ad neki)
Elkészítési javaslat
- A rebarbarát megmosom, külső héját vékonyan lehántom, 2 cm-es darabokra szeletelem.
- A tojásokat a cukorral együtt gépi habverővel fehéredésig habosra verem (3-4 perc), majd kézi habverővel beleforgatom a sóval elkevert lisztet, csomómentesre dolgozom.
- A sütőformát kibélelem sütőpapírral, belecsorgatom a masszát, és beledobálom a feldarabolt, tisztított rebarbarát. Enyhén belenyomkodom a tésztába.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Tűpróba szükséges!
- Tálaláskor meghintem fahéjas porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/