Rebarbarás piskóta kocka

Rebarbarás piskóta kocka

Rebarbarás piskóta kocka

Rebarbarás piskóta kocka
Igazi könnyed, tavaszias sütemény, ráadásul olyan egyszerű, hogy az is vígan nekiállhat, aki még életében nem sütött semmit. Ha szereted a rebarbarát, feltétlenül próbáld ki. Ha nem, akkor pedig azért ajánlom jó szívvel, mert ez a süti talán megszeretteti veled. A tésztája végtelenül könnyed, puha piskóta - nem száraz, nem fojtós - amit a kissé savanykás rebarbara remekül feldob. Semmi vesződség, mindössze 40 perc sütéssel együtt, és kész is.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. 21 x 21 cm-es, négyzet alakú sütőformához
  2. - 3 egész tojás
  3. - 180 g liszt (nálam fele sima, fele rétes)
  4. - 200 g porcukor
  5. - csipetnyi só
  6. - 3-4 közepes rebarbaraszár
Tetejére
  1. - fahéjas porcukor (elhagyható, bár nagyon jó ízt ad neki)
Elkészítési javaslat
  1. A rebarbarát megmosom, külső héját vékonyan lehántom, 2 cm-es darabokra szeletelem.
  2. A tojásokat a cukorral együtt gépi habverővel fehéredésig habosra verem (3-4 perc), majd kézi habverővel beleforgatom a sóval elkevert lisztet, csomómentesre dolgozom.
  3. A sütőformát kibélelem sütőpapírral, belecsorgatom a masszát, és beledobálom a feldarabolt, tisztított rebarbarát. Enyhén belenyomkodom a tésztába.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Tűpróba szükséges!
  5. Tálaláskor meghintem fahéjas porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/